Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Problem z gaźnikiem - Motorynka - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221)
+--- Wątek: Problem z gaźnikiem - Motorynka (/showthread.php?tid=32117)

Strony: 1 2

RE: Problem z gaźnikiem - Motorynka - szczupak54 - 25-01-2015 15:12:55

A co niby da te wygotowanie ? lepszy v-max będzie :F ? po prostu weź pędzelek pomocz w benzynie i klasycznie oczyść , mokry gaźnik przedmuchaj mocno sprężonym powietrzem , złóż w całość i gotowe Smile

Żadne gotowanie jest niepotrzebne ( taka moja opinia ) Smile

RE: Problem z gaźnikiem - Motorynka - VRka :D - 25-01-2015 19:16:41

Człowiek uczy się na błędach Big Grin
Drugi gaźnik załatwiłem sobie już od kolegi Big Grin

Prosiłbym administratora o zamknięcie tego tematu Big Grin

RE: Problem z gaźnikiem - Motorynka - Quake96 - 25-01-2015 19:38:57

(25-01-2015 15:12:55)szczupak54 napisał(a):  A co niby da te wygotowanie ? lepszy v-max będzie :F ? po prostu weź pędzelek pomocz w benzynie i klasycznie oczyść , mokry gaźnik przedmuchaj mocno sprężonym powietrzem , złóż w całość i gotowe Smile

Żadne gotowanie jest niepotrzebne ( taka moja opinia ) Smile

A co Ci do czyszczenie pędzelkiem? Jak wewnątrz korpusu gaźnika przepływa paliwo i tam może zbierać się syf? Wrząca woda łatwiej usuwa taki syf moim zdaniem. Sam wygotowuję gaźnik tak aby ze środka wypłynęły ewentualne syfy i wszelkie dostępne kanaliki czyszczę.

RE: Problem z gaźnikiem - Motorynka - Pompuś - 25-01-2015 19:55:31

Maaaaaamo, co dziś na obiad ? Zupa z Gm 12 f :F
Coś narobił, teraz wszystkie kanaliki pozapychane. Spróbuj w benzynie go wymoczyć i pędzelkiem poczyścić, ale wątpię że coś da Smile

RE: Problem z gaźnikiem - Motorynka - Quake96 - 25-01-2015 19:57:36

(25-01-2015 19:55:31)Pompek napisał(a):  Maaaaaamo, co dziś na obiad ? Zupa z Gm 12 f :F
Coś narobił, teraz wszystkie kanaliki pozapychane. Spróbuj w benzynie go wymoczyć i pędzelkiem poczyścić, ale wątpię że coś da Smile

Pompuś, sam dobrze wiesz ile ja się z gaźnikiem namęczyłem, a ten którego teraz używam też kiedyś tak wyglądał, bo dosypałem kwasku do wody :v Nic nie było zapchane, spokojnie Big Grin

RE: Problem z gaźnikiem - Motorynka - VRka :D - 25-01-2015 20:15:07

(25-01-2015 19:57:36)Quake96 napisał(a):  
(25-01-2015 19:55:31)Pompek napisał(a):  Maaaaaamo, co dziś na obiad ? Zupa z Gm 12 f :F

Pompuś, sam dobrze wiesz ile ja się z gaźnikiem namęczyłem, a ten którego teraz używam też kiedyś tak wyglądał, bo dosypałem kwasku do wody :v Nic nie było zapchane, spokojnie Big Grin

Nie polecam takich kuchennych rewolucji z kwaskiem cytrynowym Big Grin