![]() |
Romet Special CX czyli 'jeden przełaj w klubie musi być' - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Nasze rowery Romet - Sportowe (/forumdisplay.php?fid=219) +--- Wątek: Romet Special CX czyli 'jeden przełaj w klubie musi być' (/showthread.php?tid=29354) Strony: 1 2 |
RE: Romet Special CX czyli 'jeden przełaj w klubie musi być' - PawełBike - 22-09-2014 16:12:56 Dopiero teraz jestem w stanie coś wyksztusić, świetna rama i dobrany kolor! O efekt końcowy można ryzykować omdleniem ![]() RE: Romet Special CX czyli 'jeden przełaj w klubie musi być' - Sołtys - 22-09-2014 16:19:13 Fantastyczny efekt! Naprawdę się postarałeś. ![]() Coraz bardziej zaczynają mi się podobać sportowe Romety. RE: Romet Special CX czyli 'jeden przełaj w klubie musi być' - mz1 - 22-09-2014 20:22:05 Soltys, może to czas, żebyś sprawił sobie sportowego rometa? ![]() RE: Romet Special CX czyli 'jeden przełaj w klubie musi być' - tramwajarz - 22-09-2014 20:43:57 Wytłumaczy mi ktoś,czym charakteryzowały się te rowery i do jakich celów je używano? RE: Romet Special CX czyli 'jeden przełaj w klubie musi być' - Crimson Ghost - 22-09-2014 20:59:04 Używane były do wyścigów przełajowych, oczywiście. Charakteryzowały się przede wszystkim piwotami na cantilevery, dłuższym tylnim trójkątem, brakiem bolców na manetki (stosowano manetki montowane na końcach kiery) i brakiem dziurek na bidon. Zdecydowanym minusem wg mnie było to, że widelce niczym nie różniły się od wersji szosowych - prześwit był identyczny, więc nie można było zaszaleć z bardzo grubymi oponami (32 max z tego co widze po moim), ale wtedy i tak jeżdzono na czeskich, radzieckich albo niemieckich szytkach które miały szerokośc koło 28-29. Widziałem tylko jednego Rometa, który miał słuszny prześwit z przodu - Special z pewnej pocztówki, wrzuce potem jej foto. Potem Oswaldo Cazzaniga robił też ramy z szerszym widłem z przodu. RE: Romet Special CX czyli 'jeden przełaj w klubie musi być' - Crimson Ghost - 23-09-2014 19:09:12 ![]() Większe RE: Romet Special CX czyli 'jeden przełaj w klubie musi być' - tomek458 - 23-09-2014 20:43:39 Piękny! Bardzo mi się podoba. RE: Romet Special CX czyli 'jeden przełaj w klubie musi być' - Zweitakter - 23-09-2014 20:44:07 nic nie powiem, bo mi szczęka przytrzasneła genitalia RE: Romet Special CX czyli 'jeden przełaj w klubie musi być' - Crimson Ghost - 23-09-2014 23:09:19 Ostatnie większe foto i rozpiska częśći - czemu nie da się tu edytować postów?? ![]() Wery bardzo duże Rama: Romet Special CX Kierownica: 3TTT Merckx Most: Romet Klamki: Weinmann Stery: Romet Siodło: Concor Sztyca: Romet Hamulce: Walja canti Korba: Walja Blat: 42t + bashe Gipiemme Suport: Walja Pedały: JAR Noski: Romet Opony: Kenda K161 Obręcze: Ambrosio Super Elite Extra 19 Piasty: Campagnolo Record Wolnobieg: Romet piątka Przerzutka: XB3 RE: Romet Special CX czyli 'jeden przełaj w klubie musi być' - Zweitakter - 24-09-2014 03:50:46 pedały jar kurdeee wrzesnia k. poznania ale nadal brak szczego0lowych info o preducencie kolorek ramy: monitory kłamią ja radzieckioe ministerstwo prawdy czyz to nie jest yellow bahama znany z FSO? RE: Romet Special CX czyli 'jeden przełaj w klubie musi być' - Crimson Ghost - 24-09-2014 13:30:16 Kolor to RAL2011 w proszku. Jestem bardzo przeciwny temu typowi malowania, ale ten rower ma tez służyć jako zimówka. RE: Romet Special CX czyli 'jeden przełaj w klubie musi być' - Knight_in_fire - 27-03-2015 15:11:38 (24-09-2014 03:50:46)Zweitakter napisał(a): pedały jar kurdeee wrzesnia k. poznania ale nadal brak szczego0lowych info o preducencie Bahama jest jaśniejszy i bardziej żółtawy. |