Romet ogar 205 - mamut55 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Romet ogar 205 - mamut55 (/showthread.php?tid=25743) |
RE: Romet ogar 205 - mamut55 - mamut55 - 02-09-2014 05:07:14 mikolaj.lukasik no widzisz kolego. Jeden woli kolor zielony, a drugi go nienawidzi proste. Bardzo proszę moderację tego forum o odpowiednie nagrodzenie tego użytkownika za obrażanie mnie... Wracając do tematu... Renowacja przeszła w decydującą fazę. Rama została wypiaskowana i pomalowana proszkowo na kolor czerwony, a dzisiaj odebrałem dużą paczkę z częściami. Kolejne fanty wpadną niedługo i w optymistycznej wersji Ogar będzie śmigał już w przyszłym tygodniu Kilka zdjęć jak to wygląda aktualnie: Nie jest to jak widać "meksykańska czerwień" tylko wybrałem ten kolor z palety którą pokazał mi koleś w zakładzie w którym malowałem ramę. W katalogu ten kolor nie wyglądał tak super jak na żywo dlatego jestem bardzo zadowolony z efektu Niedługo kolejne fotki ze składania Czekam na komentarze RE: Romet ogar 205 - mamut55 - Semmao - 02-09-2014 13:13:50 Kurde, kolor jest tak żywy, że aż bije w oczy na zdjęciach! ciekawe jaki jest w rzeczywistości. Zielony bardzo mi się podobał, ale to chyba nie był oryginał co? Czekam na foty złożonego. Powodzenia! RE: Romet ogar 205 - mamut55 - sebon30 - 02-09-2014 18:39:13 Semmao wnioskując po zdjęciu "gołej" ramy był to chyba oryginalny kolor L-53, identyczny jak na moim kadecie był, czyli raczej oryginał Na początku jak czytałem o zmianie koloru, byłem ciut zawiedziony, bo pewnie będzie troszkę "nudny" bo czerwonych dużo, ale jak zobaczyłem zdjęcia po malowaniu, zmieniłem zdanie. Kawał dobrej roboty kolego! Tylko oryginalne naklejeczki załatw RE: Romet ogar 205 - mamut55 - mamut55 - 03-09-2014 22:28:43 Dziękuję Tamten zielony kolor to był oczywiście ori od nowości Poprzedni właściciel miał ten moplik 20 lat i tylko chwile nim jeździł za łepka, a potem odstawił do szopy Zdjęcia były robione telefonem więc jakość nie jest najwyższa no i nie obrabiałem tych zdjęć Ten kolor dokładnie tak wygląda na żywo Ja jestem mega zadowolony W najbliższą sobotę idę trochę posiedzieć w garażu to znowu wrzucę jakieś zdjęcia RE: Romet ogar 205 - mamut55 - Supryk - 04-09-2014 01:32:48 Zielony byl piekny, bardzo ladny kolorek Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka RE: Romet ogar 205 - mamut55 - Quake96 - 04-09-2014 11:24:25 Te linki które kupiłeś są badziewne Miałem taką od sprzęgła do Ogara 200 to nie miała sprężynki Lepiej kup sobie porządne polskie linki, które są zdecydowanie lepszej jakości RE: Romet ogar 205 - mamut55 - mamut55 - 05-09-2014 03:22:36 Jak się zepsuje to wtedy sobie kupię lepsze Póki co nie odróżniam tych "lepszych" od "gorszych" oferowanych na allegro RE: Romet ogar 205 - mamut55 - mamut55 - 28-09-2014 03:08:09 Witam Trochę czasu minęło od ostatniej aktualizacji ale niestety nie było zbytnio czasu na składanie Ogara plus czekałem na części żeby móc dalej składać. Wczoraj posiedziałem trochę w garażu i udało mi się już trochę porobić. Ogar stanął w końcu o własnych kołach Mam jedno zdjęcie tylko zaraz po założeniu kół: Obecnie założone są jeszcze błotniki i bagażnik. Dalszy ciąg składania po niedzieli RE: Romet ogar 205 - mamut55 - mamut55 - 29-09-2014 21:11:56 Taka sytuacja. Została jeszcze elektryka, tylna lampa, złożyć manetki no i silnik z wydechem. Ktoś chętny pomóc wyregulować silnik? RE: Romet ogar 205 - mamut55 - mamut55 - 05-10-2014 00:06:54 It's alive ! Romet poskładany "do kupy" Efekty poniżej: P.s. chciałbym bardzo podziękować koledze Feiro za remont silnika oraz za dzisiejszą pomoc w poskładaniu moplika Wiedza potężna i robota solidna ! Polecam ! Czekam na komentarze wszelkiej maści RE: Romet ogar 205 - mamut55 - Feiro - 05-10-2014 01:30:25 A to może i ja się wypowiem Romecik robiony od podstaw i to w jak najlepszym stylu. Rama po lakierowaniu wygląda nieziemsko w połączeniu z tymi chromami, czego nie oddają zdjęcia. Sam lakier położony tak solidnie i grubo że nie straszne mu nawet śrubokręty(potwierdzone info ). Wszystko wykonane estetycznie i z dbałością o każdy szczegół. Kolejny sprzęcik który będzie służył długie lata. Pozazdrościć RE: Romet ogar 205 - mamut55 - mamut55 - 06-10-2014 10:19:08 Tyle roboty wykonane i tylko jeden komentarz....? Podejrzane coś... RE: Romet ogar 205 - mamut55 - pawel_2540 - 06-10-2014 10:42:17 Bardzo śliczny ogarek. RE: Romet ogar 205 - mamut55 - mamut55 - 06-10-2014 21:54:11 Dzisiaj po 4km jazdy Romet strzelił focha..... Nagle stało się to z czym walczyłem przed remontem silnika. Ale po kolei. Jechałem do miasta obok i w połowie trasy Romet przestał jechać. Szybki telefon do kumpla do którego zmierzałem i za chwil kilka był już z walizką części. Odkręciliśmy dekiel od zapłonu i okazało się, że nie ma przerwy na przerywaczu. Zrobiliśmy to i moplik odpalił bez problemu. I tak zajechałem do kumpla na plac gdzie walczyliśmy jeszcze z ustawieniem gaźnika. Za chwilę znowu to samo... Zaczęliśmy kombinować z przerywaczem i okazało się, że śruba mocująca przerywacz kręci się czyli gwint zerwany w podstawie iskrownika. Od razu telefon du kumpla czy coś takiego ma i na całe szczęście miał w zapasie. Odkupiłem więc całą podstawę przerywacza z cewką i przerywaczem oryginalnym (białym), poprzekładałem swoje graty ale moplik dalej nie odpala.... Ciemno się już zrobiło więc zostawiłem to sobie na jutro rano. Ale teraz moje pytanie: czy w związku z wymianą przerywacza na inny trzeba znowu zapłon ustawić od nowa? RE: Romet ogar 205 - mamut55 - Bartek_ - 06-10-2014 22:02:54 Romet wygląda pięknie. Widać, że remont wykonany solidnie, ale... zielony był ładniejszy |