![]() |
Romet Nella - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Romet Nella (/showthread.php?tid=24797) |
RE: Romet Nella - Rometowiec97 - 08-06-2014 11:58:40 W związku z tym że jeden projekt prawie kończę , pora brać się powoli za drugi ![]() Na razie tak to wygląda : ![]() Potem poszukałem po kątach klamotów które jeszcze wykorzystam ![]() ![]() W przyszły weekend będzie dużo fotek ![]() Plany do niego są takie ![]() -Kierownica Kadet -Silnik Chart -Pomarańczowe lagi -Błękitny błotnik - Druga pokrywa najlepiej też od Starego T-1 w innym kolorze . -nóżka od Ogara 200 Narazie tylko tyle wiem ![]() RE: Romet Nella - Taśma - 08-06-2014 12:22:42 Jak coś mam silnik do Charta, pisz pw, albo fb ![]() RE: Romet Nella - Rometowiec97 - 08-06-2014 12:32:22 (08-06-2014 12:22:42)Taśma napisał(a): Jak coś mam silnik do Charta, pisz pw, albo fb Jak nie zależy Ci na szybkiej sprzedaży to ok , bo chwilowo brak gotówki . RE: Romet Nella - Rometowiec97 - 08-06-2014 15:49:37 Do wymiany jest jeszcze tylny błotnik bo stary pęka ![]() ![]() ![]() W tym tygodniu będzie zamówiona ![]() RE: Romet Nella - Rometowiec97 - 14-06-2014 13:09:51 W związku z ilością wolnego czasu i nieciekawą pogodą , można było przemyśleć projekty ![]() ![]() -Silnik od Charta ( jeden mam już na oku ) , albo jakiś inny kwadraciak lekko poprzerabiany -Żółte / pomarańczowe przednie lagi -Srebrny przedni błotnik , ewentualnie chromowany -Czerwony tylny błotnik z taką naklejką ![]() -Na zbiornik z jednej strony nalepiona będzie taka naklejka : ![]() -Na główkę ramy taka : ![]() -Na wiśnową osłonę od Ogara 200 taką : ![]() -Pokrywy schowków będą od starego T-1 te gładkie i malowane pod kolor . Na jednej będzie oryginalna naklejka i na drugiej taka : ![]() Lub jeżeli kolega motonita wkońcu zrobi to od T-3 ![]() Narazie tyle , zdjęcia w poniedziałek z powodu zagubienia kabla od aparatu ![]() Na koniec pragnę dodać że nazwa tego projektu była wybierana przypadkowo ![]() ![]() RE: Romet Nella - Rometowiec97 - 15-06-2014 21:25:51 No więc tak to jest : Pozbierałem części które jeszcze się przydadzą i wymyśliłem sobie że jak ma być Rat to jeden amortyzator będzie od T-1 a drugi od Ogara 200/205 . A co do kierownicy to planuje od Kadeta i jedna klamka od T-1 a druga od Ogara ![]() ![]() A tak wygląda narazie wszystko : ![]() RE: Romet Nella - Rometowiec97 - 18-06-2014 22:10:31 Nic nie było pisane to mały odkop ![]() Poszukałem po kątach w domu naklejek i znalazły się dwie od Kobuza ( dostałem przypadkowo dwa komplety zamiast jednego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro wpadnie nowy błotnik i osłona łańcucha ![]() RE: Romet Nella - Bartek_ - 18-06-2014 22:24:38 Zniszcz je trochę, bo za ładne są RE: Romet Nella - Rometowiec97 - 19-06-2014 13:05:38 Dzisiaj od 6 porobiłem przy tym złomie ![]() Za dużo nie zrobiłem z powodu braku materiału i gotówki . Zamontowałem błotnik , osłonę łańcucha i bagażnik . Tak to wygląda na razie : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Romet Nella - Rometowiec97 - 30-06-2014 11:28:15 Nie chce zakładać nowego tematu to tu zapytam . Czt zbiornik od Charta wejdzie to tej ramy bez przeróbek ? RE: Romet Nella - Rometowiec97 - 13-07-2014 20:41:48 Dawno nic nie było pisane to odświeżam . Ostatnio z powodu braku gotówki nie wiele się dzieje . Jedynie wczoraj zająłem się drugą popękaną i porysowaną pokrywą schowka . Troche zabawy z wiertarką i drucikiem i wyszedł stylowy dodatek do Rata ![]() P.S Pokrywa i tak była pęknięta i porysana... ![]() RE: Romet Nella - Barto5050 - 13-07-2014 20:43:34 Pomysł z tą pokrywą mega ![]() RE: Romet Nella - Rometowiec97 - 16-07-2014 18:42:55 Z powodu braku czasu i gotówki projekt na razie zwolnił z wykonaniem ![]() Jedynie zamontowałem drugi amortyzator od wuechy , który kiedyś ktoś pomalował podkładówką -,- Obecnie wygląda to tak : ![]() ![]() ![]() Niestety zostawiłem w domu pokrywy schowków i nie mogę zobaczyć jak to mniej więcej będzie wyglądać ![]() P.S Ma ktoś tanio do oddania przednie lagi pod koło 17 w żółtym lub zielonym kolorze ? ![]() RE: Romet Nella - Rometowiec97 - 20-07-2014 13:41:48 Jest czas to czemu by nie porobić ? ![]() Na początek pozbierałem w garażu wszystkie potrzebne elementy lamp i rozpocząłem ożywianie . ![]() Poskładane wygląda to tak : ![]() ![]() Te paski na lampie to narazie tylko marker , gdyż chciałem zobaczyć jak to mniej więcej wyjdzie ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Romet Nella - Rometowiec97 - 22-07-2014 18:57:41 Załatwiłem czarną izolacyjną taśmę i są w końcu oczekiwane paski ![]() ![]() ![]() A i potem przymierzyłem schowki ![]() ![]() ![]() ![]() |