![]() |
[Komar] jak uszczelnić tłumik? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Rama, nadwozie, układ wydechowy (/forumdisplay.php?fid=224) +--- Wątek: [Komar] jak uszczelnić tłumik? (/showthread.php?tid=24238) Strony: 1 2 |
RE: jak uszczelnić tłumik? - motomaniak - 30-03-2014 22:20:26 No ja właśnie dodaje miksola 1:30 RE: jak uszczelnić tłumik? - motomaniak - 31-03-2014 18:50:16 wczoraj mi padł i dziś zajrzałem do niego i okazało się że świeca walnęła i włożyłem zapasową NGK i chyba coś jest nie tak bo kiedy go odpalę nawet nie trzymając manetki wbija mi się na najwyższe obroty i gaśnie i od kiedy go mam chyba coś jest nie tak z gaszeniem bo przekręcam stacyjkę i nic coś mam chyba nie tak z instalacją bo nawet światła mi nie świecą a żarówki są dobre Umowa jest taka że albo zaczynasz rozdzielać zdania znakami interpunkcyjnymi, albo będą punkty. RE: jak uszczelnić tłumik? - Malibu122 - 31-03-2014 20:38:09 w gaźniku posprawdzaj czy ci się dysza od powietrza dobrze ustawiona, może dlatego wkręcać na obroty aa gaszenie to możliwe że si się kabel przy magnecie uksył ![]() RE: jak uszczelnić tłumik? - miszcz - 31-03-2014 20:52:11 Możliwe, że się tak wkręca na obroty bo w gaźniku zaczyna mu brakować paliwa. Podobnie się dzieje jak zakręcić kranik gdy silnik nie ma obciążenia, gdy zaczyna brakować benzyny i mieszanka staje się uboższa to nagle wkręca się na obroty aż wszystkiego nie wypali z komory pływaka. Wyczyść gaźnik lub kranik, jeżeli to nie pomoże to szukaj winy w instalacji elektrycznej. Innej możliwości nie widzę bo nie jestem w stanie wymyślić co z zapłonu mogłoby takie coś odwalać. Co do świateł i gaszenia to na pierwszy ogień idzie stacyjka bo inaczej to oba przewody biegnące od karteru do stacyjki musiałby być przerwane. Innym wariantem braku świateł i problemy z gaszeniem to wombo kombo: przewód gaszenia lub świateł, cewki świateł i stacyjka. RE: jak uszczelnić tłumik? - motomaniak - 31-03-2014 21:36:16 ok dzięki za porady panowie gaźnik wyczyszczę i zrobię jeszcze porządek z instalacją i iskrownikiem RE: jak uszczelnić tłumik? - Malibu122 - 02-04-2014 11:12:30 I jak ? ![]() RE: jak uszczelnić tłumik? - motomaniak - 02-04-2014 20:09:56 Kupiłem miedzianą podkładkę ale nie mogę dokrecic tej nakrętki a w iskrowniku wymieniłem wszystko ale coś jest chyba z magnetem bo nieobecna się i coś jakby tarło bo wogole nie mogę kopnąć żeby go odpalić więc same problemy RE: jak uszczelnić tłumik? - Malibu122 - 02-04-2014 23:35:22 moze magneto krzywe zobaczy czy nie trze gdzies? RE: jak uszczelnić tłumik? - motomaniak - 03-04-2014 00:03:00 Trze chyba będę musiał je wymienić |