![]() |
[Inny] malowanie - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +--- Wątek: [Inny] malowanie (/showthread.php?tid=21887) Strony: 1 2 |
RE: malowanie - Legwan1989 - 15-01-2014 01:52:29 coś tutaj głupoty gadacie. Maluje sprężarką 24L i jest ok. Żadnych "braków" w ciśnieniu czy przerw w malowaniu. Jedynie sam sobie robię przerwy bo w piwnicy slaby obieg powietrza i robi się za duża mgłą, ale to jakoś po 20 minutach malowania. A sama sprężarka normalnie nadąża. W ciągu tych dwudziestu minut dobije sobie kilka razy ciśnienie ale nigdy nie chodzi non stop RE: malowanie - lamik - 15-01-2014 12:56:28 (15-01-2014 01:52:29)Legwan1989 napisał(a): coś tutaj głupoty gadacie. Maluje sprężarką 24L i jest ok. Żadnych "braków" w ciśnieniu czy przerw w malowaniu. Jedynie sam sobie robię przerwy bo w piwnicy slaby obieg powietrza i robi się za duża mgłą, ale to jakoś po 20 minutach malowania. A sama sprężarka normalnie nadąża. W ciągu tych dwudziestu minut dobije sobie kilka razy ciśnienie ale nigdy nie chodzi non stop Używasz jakiegoś reduktora? Możesz jakos opisać jak malujesz, bo będę chyba swojego sam próbował ![]() RE: malowanie - Legwan1989 - 15-01-2014 14:06:24 nie wiem właśnie o jakim reduktorze tu wyżej mówiliście ![]() Mam podłączone normalnie, tak jak się podłącza każda zwykłą sprężarkę bez żadnych dodatków. Na wyjściu ze sprężarki (bo tam chyba dajecie ten reduktor ) mam zwyczajnie podpięty przewód spiralny z pistoletem. Co do samego malowania mam ustawione na mgiełkę tzn że bardzo cienkimi warstwami kładę, chyba że mi sie spieszy czy coś to trochę zwiększam ale z umiarem. Jak nie chcesz zacieków to taki sposób jest najlepszy. Co do samej techniki malowania - takowej nie posiadam po prostu maluje tam gdzie nie domalowane czy coś. Ale przy tak ustawionym pistolecie naprawdę efekt się bardzo dobry z tym że malowanie wychodzi nieco dłuzej RE: malowanie - konami1997 - 15-01-2014 14:24:09 Malowałem kilka rometów kompresorem 25L i ciśnienie 3,5 bara na wyjście się ustawia,i fakt,trzeba czasem zrobić przerwę żeby się nabiła,ale bardzo dobrze się maluje o ile dysza w pistolecie nie jest za duża oraz ma się sprawną rękę ![]() RE: malowanie - dominik1997 - 15-01-2014 15:17:34 ja swoja motorynkę malowałem jak miałem 6 bar wiec spokojnie ci pójdzie! |