![]() |
Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Chłopcy Rometowcy (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Sprawy Forum (/forumdisplay.php?fid=7) +--- Wątek: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! (/showthread.php?tid=20762) |
RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - FUTURISTA - 04-12-2013 13:58:14 Heh, na co dzień używam Opery, ale właśnie zaktualizowałem sobie FF (miałem jakąś starszą wersję) i widzę, że u mnie użycie przycisków bbcode przynosi taki sam efekt jak u Ciebie. Wynikałoby z tego, że ustawienia domyślne, ani przeinstalowanie przeglądarki nic Ci nie da, gdyż najprawdopodobniej skrypt forum jest w wersji starszej niż 1.6.9. Pozostaje więc albo zmienić przeglądarkę ![]() Dziwi mnie tylko, że nikt wcześniej nie zwrócił na to uwagi, wszak FF to bardzo popularna przeglądarka, czyżby nikt nie używał przycisków bbcode? RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Quake96 - 04-12-2013 16:56:52 (04-12-2013 11:01:57)Tomasso94 napisał(a): Ooo stary, odkrycie roku! W Firefoxie przyciski bbcode nie działają... (04-12-2013 12:37:39)Boszu napisał(a): Pogrubienie Jakby co mam to samo. (04-12-2013 13:58:14)FUTURISTA napisał(a): Heh, na co dzień używam Opery, ale właśnie zaktualizowałem sobie FF (miałem jakąś starszą wersję) i widzę, że u mnie użycie przycisków bbcode przynosi taki sam efekt jak u Ciebie. Ja używam, ale piszę je ręcznie, bo już dawno zauważyłem, że ten edytor tekstu nie działa prawidłowo. RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Kanilox - 04-12-2013 17:19:46 To z [undefined=undefined] to mam odkąd jestem na forum, i na firefoxie tak mam i w auroże też tak miałem, myślałem że wszyscy tak mają i nie umiecie tego naprawić. RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - FUTURISTA - 04-12-2013 17:46:47 Błąd został naprawiony prawie rok temu (15.12.2012), w wersji 1.6.9: http://mybbsite.pl/poprawka-bezpieczenstwa-mybb-1-6-9 ale najwidoczniej tutaj jest użytkowana jeszcze starsza wersja skryptu ![]() RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Boszu - 05-12-2013 02:31:16 No to jak sądzę, niedługo zmiana forum będzie, tak że powinienem to wytrzymać. ![]() A ludzie może i "chcieli" używać, ale jak nie działało to każdy to olał i już. ![]() ![]() Co do Opery to ja też dawniej tylko na Operze siedziałem, do czasu kiedy z FF nie zrobili Opery, i opera nie zaczęła wprowadzać Bety i swoich durnych aktualizacji. Które niszczyły mi kilku krotnie przeglądarkę i trzeba było wszystko na nowo instalować, ustawiać i robić... Z początku na FF miałem ciężko załapać co i jak, i zawsze twierdziłem że FF to dno! ![]() RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - FUTURISTA - 05-12-2013 12:02:04 (05-12-2013 02:31:16)Boszu napisał(a): niedługo zmiana forum będzieZ tego co wiem (a wiem tyle co wszyscy) to ma być zmiana serwera, a nie skryptu forum, no chyba że przy okazji forum również zostanie "połatane" ![]() Co do wyboru przeglądarki, to każdy używa tego, co najbardziej mu pasuje i zazwyczaj jest tak, że równocześnie to właśnie zachwala ![]() ![]() RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Boszu - 05-12-2013 13:09:58 No mam taką nadzieję, że jak serwer zostanie zmieniony to i zmieniony zostanie ten Skrypt na nowszy, oraz poprawione błędy które jakieś są. No i fajnie gdyby zmieniła się tak że może oprawa graficzna forum. ![]() Dla porównania, mógł bym chyba na PW podesłać link do innego forum, z którego można by zaczerpnąć inspiracji. ![]() ![]() ![]() RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Tomasso94 - 06-12-2013 02:29:38 No więc tak: Działamy już na nowym serwerku, niedługo wszyscy powinni już tutaj trafić. Mile widziane spostrzeżenia zmiany i ogólna opinia o działaniu i szybkości forum ![]() ![]() RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Boszu - 06-12-2013 07:56:19 No jak na razie widzę wszystko ładnie szpula. ![]() ![]() A będzie zmiana oprawy graficznej?? Nowy Baner z udziałem najlepszych motorowerów (najlepiej zmienny w każdym dziale lub zmieniający się za każdym odświeżeniem strony), może nie co zmiana kolorków, chodź tutaj w sumie jest nawet ok i może nie ma co zmieniać. ![]() Co do baneru, mogę takowy wykonać, a nawet może za chwilkę korzystając z wolnej chwili takowy zrobię jak będę miał na to chęci. ![]() RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Tomasso94 - 06-12-2013 09:05:51 pod względem wizualnym, fajerwerków nie planuje ![]() RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Boszu - 06-12-2013 09:23:44 A zdradzisz chodź rąbek tajemnicy?? Chodź mały detal który być może pojawi lub zmieni się na forum?? ![]() RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - FUTURISTA - 06-12-2013 13:16:54 Może nie jest to błąd, raczej mała "niedoróbka" ![]() Otóż przeglądając czyjś profil, brak jest grafiki w dwóch przyciskach, a co gorsza, brak jest jakiegokolwiek opisu do czego te przyciski służą. Chodzi chyba o przyciski (jak się domyślam) dodania kogoś do znajomych lub ignorowanych. Poza tym przeglądając czyjś profil, na samym dole strony jest jakiś niepotrzebny znacznik /tr. Pozdrawiam RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Tomasso94 - 06-12-2013 15:27:30 (06-12-2013 13:16:54)FUTURISTA napisał(a): Może nie jest to błąd, raczej mała "niedoróbka" Poprawione ![]() RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Tomasso94 - 06-12-2013 16:24:11 Właśnie piszę z najnowszego fajerfoksa, problem z oknem edycji naprawiony. Jeśli nadal będzie występował, wyczyśćcie cache przeglądarki i powinno być już okej ![]() RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - bartoszek5k - 06-12-2013 17:33:51 Nadal nie działa możliwość wpisania się na mapę użytkowników ale to chyba nie przyczyna serwera |