Romet Ogar 200 by Młody191 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Romet Ogar 200 by Młody191 (/showthread.php?tid=18500) Strony: 1 2 |
RE: Romet Ogar 200 by Młody191 - mlody191 - 04-09-2013 20:53:40 Mały aktual Wczoraj i dziś próbowalem go opdalic tyle ze wczoraj sie nie przykladalem bardziej wygladalo to jak oględziny Dzis przeczyscilem gażnik zmienialem swiece... niby iskra dobra ale dalem ta od Kadeta przelalem moocno i jak wyrwal na podwórku to w plot wjechalem Potem przerywał (nie dostawał paliwa) tak jakby sam jechał nie.. Wiec jak to wyregulwoac? Potem zauwazylem wyciek, okazalo sie ze tlumik ostro zapchany.. Zdjalem caly wraz z kolankiem popchalem troche w celu przepalenia Ok, zarzucilem kolanko (bo tlumik do czysczenia) wyporwadzilem na droge 1 proba na nic przerywal i zgasl nagle.. potem jakos na podwórku odpalil... zdjalem tlumik i w droge i jade caly czas przerywał cos... 1..2...i 3 ale co raz to potem to juz paliwa mu brakowalo ... Ale jechal przez chwile normlanie bez przerywania Adrenalinka była bo ani hamulca ani sprzegla Takze tego jutro go zaleje i zobaczymy RE: Romet Ogar 200 by Młody191 - mlody191 - 05-09-2013 19:00:12 Zalałem i nic... Nie pali .... Wydaje mi sie ze to zapłon, bo nalaje na cycek i nie pali. Iskra taka sobie.. Z poczatku tylko pyrchnie potem to jest buu buu co to moze byc?? RE: Romet Ogar 200 by Młody191 - Grelus23 - 05-09-2013 20:03:37 Ta lampa mi się podoba <3 Może też sobie taką strzelę RE: Romet Ogar 200 by Młody191 - mlody191 - 14-09-2013 20:48:35 Up. Dzisiaj po skonczonej pracy nad moim Komarkiem, rozmyslalem nad Ogarkiem Dluzszy czas planowałem zalozyc gaznik ten komarowski GF12. Z powodu pogody i braku chęci nie robilem tego.. Wkoncu dzis wieczorem zabrałem sie za to razem z kolegą Dalem 2 uszczelki, dopasowalem ale krzywo siedzial, nie wierzylem ze odpali ale mialem nadzieje POpchalem troche po podwórku poprykał sobie troche... Wkoncu zapalil chcialem go zgasic przyduszając go to wyrwalo mnie na kolo na trawie Kurna ale moc se pomyslalem Wkoncu pomyslalem ze to za maly dystans aby rozgrzalo swiece, poszedlem na droge Jedynka pchamy i brr brr brr przerywał to ja za pompke trzymam ja a on jeedzie sam 1.....2..........3 ii poszedł sam jechal przez kilkaset metrów... Polatałem tak dobre 20min w te i nazat Troche strach bylo jezdzic bez hamulców i bez niczego Ale bylem tak podekscytowany ze nie zwarzając na nic jechalem dalej Wkoncu zgasilem go i chwila odpoczynku i juz nie chcial palic prykał co chwile i nic.. Wiec odstawilem go do garazu Moje pytanie, czy to ze sam jedzie to jest wina slabo uszczelnionego wlotu paliwa? Jak puszczalem pompke to gasł i nie reagował na gaz wgl.. RE: Romet Ogar 200 by Młody191 - Przemi998 - 18-09-2013 15:57:57 Jeśli chodzi o ten gaz Możliwe że linka gazu która wchodzi w przepustnicę po prostu wyskoczyła. Żeby to sprawdzić zdejmij filtr powietrza z gaźnika tam jest taki walec (przepustnica) sprawdź czy porusza się w górę i w dół. Jeśli nie to odkręć taki dekielek w gaźniku (wygląda jak nakrętka po butelce) i tam jest przepustnica w którą wchodzi linka i taka złota igiełka (iglica). Aha i pod tym "kapslem" będzie taka sprężynka, która jest pomiędzy tym kapslem a tą przepustnicą. Sprawdź czy przepustnica dobrze się dopasowuję do takiego klinika. RE: Romet Ogar 200 by Młody191 - mlody191 - 18-09-2013 16:02:43 (18-09-2013 15:57:57)Przemi998 napisał(a): Jeśli chodzi o ten gaz Możliwe że linka gazu która wchodzi w przepustnicę po prostu wyskoczyła. Żeby to sprawdzić zdejmij filtr powietrza z gaźnika tam jest taki walec (przepustnica) sprawdź czy porusza się w górę i w dół. Jeśli nie to odkręć taki dekielek w gaźniku (wygląda jak nakrętka po butelce) i tam jest przepustnica w którą wchodzi linka i taka złota igiełka (iglica). Aha i pod tym "kapslem" będzie taka sprężynka, która jest pomiędzy tym kapslem a tą przepustnicą. Sprawdź czy przepustnica dobrze się dopasowuję do takiego klinika. O dzieki stary. Człowieku ja takie rzeczy wiem to nie wina linki, linka jest nowa.. teraz nie mam czasu regulwoac, robic bo pogoda sie zepsuła RE: Romet Ogar 200 by Młody191 - Przemi998 - 18-09-2013 16:17:28 Spoko a wyczyściłeś gaznik i takie duperele ? RE: Romet Ogar 200 by Młody191 - mlody191 - 18-09-2013 17:13:37 No wstawilem GMf12 od komara nie, i wydaje mi sie ze lewe ciagnie tam na króććuuu ... Bo ciezko bylo dopasowac GMF12 do odblokowanego króćca dziwne, że wgl jakos dopasowalem i na tym wgl jezdzi RE: Romet Ogar 200 by Młody191 - Przemi998 - 18-09-2013 20:15:40 To czyli już normalnie chodzi ! RE: Romet Ogar 200 by Młody191 - mlody191 - 16-08-2016 19:18:47 Rama ogólnie stoi kompletna, czeka na silnik, stare sprzedalem gdyz nie oplacalo sie remontowac... PS. jakby ktos mial silniczek do jawencji niech mi sie odezwie na PW, rozpatruje kazda oferte |