![]() |
Romet Orion - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Nasze rowery Romet - Użytkowe i turystyczne (/forumdisplay.php?fid=208) +--- Wątek: Romet Orion (/showthread.php?tid=15551) Strony: 1 2 |
RE: Romet Orion - SzczwanyLis - 19-06-2013 23:24:00 Panowie i Panie, mam problem. Kupiłem nowe koło na przód i piasta nie wchodzi w widelec. Oś jest za gruba, a piasta za szeroka. Co z tym zrobić? To ze szeroka to mniejsze piwo (chyba można przykręcić widelec kontrą konusa?), ale wiercić większych otworów w widelcu bym nie chciał. Jakieś pomysły? RE: Romet Orion - Walet - 26-08-2013 17:55:43 (17-06-2013 22:27:16)SzczwanyLis napisał(a): Z piwnicy Weź wsadź parę mniejszych kluczy, śrubokręt (płaski/krzyżak). Sam też mam Oriona ze złomu (leży w częściach, gotowy do remontu). Razem z nim był te same felgi (bez opon) jakie ty masz, ale niestety tak rdzą zasypane, ze nie dało się uratować. Zamiast nich założyłem koła jak w kolarce [26 13/8] też z Rometa, więc jazda nim będzie czystą przyjemnością ![]() ![]() |