![]() |
Wysokie obroty po puszczeniu manetki - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Wysokie obroty po puszczeniu manetki (/showthread.php?tid=14277) Strony: 1 2 |
RE: Wysokie obroty po puszczeniu manetki - kondzio310 - 10-05-2013 16:56:45 z tym drucikiem sam nie wiem czy to dobry pomysł, jako prowizorka jak najbardziej, ale blaszke można ścisnąć żeby ciaśniej siedziała na iglicy i będzie spokój RE: Wysokie obroty po puszczeniu manetki - Boszu - 10-05-2013 18:20:27 Nie wiem czy mam gdzieś jeszcze tą iglicę, ale pokazał bym ci, co się u mnie stało. ![]() I jak masz możliwość, to kup samą przepustnicę... Powinno wystarczyć, chyba że gaźnik jest wyrobiony no to na długo to pewnie nie pomorze, o ile wgl. U mnie bynajmniej wymiana przepustnicy pomogła na jakiś czas... Chodź po niedługim czasie znów się wyrobiła! :/ I wracając do iglicy, u mnie nie wiem jak, i nie wiem dlaczego! Ale zjadło te rowki... A mocniejsze ściśnięcie nic nie dawało, tym bardziej że jeżeli ściskałem, to się robiła taka wanienka?? Ale na początek zwykłą szlifierką zrobiłem tak iglicę od wsk, i chodziło! Więc drugą iglicę dałem znajomemu który mi to dokładniej obrobił. Ale zmieniłem na gaźnik komarowski póki co i jestem bardzo zadowolony! Pali od kopa, trzyma obroty i śmiga pięknie! Mimo iż przelot jest dużo mniejszy no i gaźnik mega prymitywnie zamontowany. ![]() Joker345 - manetka, albo linka... Też miałem taki przypadek że przepustnica powoli opadała, czy podczas wibracji obroty malały, malały aż w końcu mi gasł nawet ![]() Ale na 90% jest to przepustnica... Bo to przez nią będzie szło lewe powietrze, i co do sprawdzania przytykaniem ręką... To tak się sprawdzić nie da. ![]() ![]() RE: Wysokie obroty po puszczeniu manetki - Dafcio - 10-05-2013 21:32:21 Kolega ma ten sam problem co ja, przestawiłem iglice z 2 rowku od góry na 3 rowerk i coś pomogło tylko ogar teraz zupełnie inaczej pracuje, wydaje sie mi że to coś z gaźnikiem. RE: Wysokie obroty po puszczeniu manetki - Joker345 - 11-05-2013 00:30:28 Ale na linkę patrzyłeś? może ci strzeliła w którymś miejscu i hamuje. RE: Wysokie obroty po puszczeniu manetki - Antczak - 11-05-2013 12:36:15 linka jest ok a na przepustnicy są rysy galante i moze przez to |