![]() |
Przygotowanie Jawki do sezonu. - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Inne jednoślady PRLu (/forumdisplay.php?fid=174) +--- Dział: Inne - Problemy techniczne (/forumdisplay.php?fid=194) +--- Wątek: Przygotowanie Jawki do sezonu. (/showthread.php?tid=13258) Strony: 1 2 |
RE: Przygotowanie Jawki do sezonu. - bartix4 - 07-04-2013 20:02:35 Pierdolenie o szopenie mi jedyne co sie przez cały rok stało to z tłoka/u zawleczka wypadła i rozwaliła cylinder i tlok. Nawet świecy nie wykręcałem ! ![]() ![]() ![]() RE: Przygotowanie Jawki do sezonu. - szopen45 - 07-04-2013 20:54:22 Ja ci dam o szopenie !!! RE: Przygotowanie Jawki do sezonu. - riley2pl - 07-04-2013 22:04:08 Żeby jawa jeździła na wiosnę jak szalona zrób tak: -wyczyść gaźnik -wyczyść filtr ewentualnie załóż stożek -wyczyść/wypal tłumik -zdejmij głowicę i komore spalania wyczyść z sadzy i wypoleruj ją na lusterko -wypoleruj na lustro główkę tłoka -minimalnie przetrzyj styk platynek papierem ściernym drobnym -ustaw lekki luz na łańcuchu -nasmaruj łożyska w kolach -wyczyść bak i kranik -posprawdzaj hamulce ewentualnie naciągnij -sprawdź olej To są podstawy jeśli chcesz przerabiać to wymień na nowy tłok z pierścieniami,dobrze dotrzyj,zrób przelot na tłumiku,głowice splanuj Ogólnie dzień pracy cię czeka |