![]() |
Odpala ale nie jeździ - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Odpala ale nie jeździ (/showthread.php?tid=12717) Strony: 1 2 |
RE: Odpala ale nie jeździ - stqc - 11-04-2013 20:55:57 Głowica raczej nie będzie krzywa ![]() Nie masz przypadkiem krzywych trybów ? Może poprostu silnik nie ma siły aby je rozbujać bo są krzywe ![]() RE: Odpala ale nie jeździ - aion18 - 12-04-2013 11:15:05 Pierwsze co to wez oproznij bak , wlej coca-coli ,albo przegotowanej wody z soda lub octem pomajtaj i wylej .Rdza powinna zniknac ,z ta kola to zostaw na jakies 20 minut:)nastepnie przeczysc pompka kranik przedmuchaj czy cos,zobacz rowniez tam przy komorze plywakowej czy czysty otwor w ktory wkladasz wezyk biegnacy od baku w gazniku ten co paliwo tam zlatuje ![]() ![]() Każdy następny post bez polskich znaków i z błędami ortograficznymi będzie po prostu kasowany. Vladimir. RE: Odpala ale nie jeździ - Stasiek - 12-04-2013 13:34:58 (12-04-2013 11:15:05)aion18 napisał(a): Pierwsze co to wez oproznij bak , wlej coca-coli ,albo przegotowanej wody z soda lub octem pomajtaj i wylej .Rdza powinna zniknac ,z ta kola to zostaw na jakies 20 minut:)nastepnie przeczysc pompka kranik przedmuchaj czy cos,zobacz rowniez tam przy komorze plywakowej czy czysty otwor w ktory wkladasz wezyk biegnacy od baku w gazniku ten co paliwo tam zlatuje Polecam Słownik ,A Co do tego to Ja Kiedyś jak w charcie i WSK Miałem dużo rdzy ,Poszedłem na drogę Nazbierałem małych kamieni wsypałem do baku ,Nalałem 0,3 litra ropy zatkałem korkiem , Miejsce na karnik patykiem Energicznie potrząsałem Z około 20 minut wysypałem Wszystko I Wypłukałem jeszcze raz , Było git .Ale i tak jeszcze polecam Założyć filtr Paliwa (Zawsze trochę rdzy zostanie ) ... Co do tego że nie rusza przy odpaleniu to może Tarcze do wymiany ? , Albo zły olej ? ( Może się od oleju złego ślizgać) . RE: Odpala ale nie jeździ - romeciarz.1 - 12-04-2013 16:36:51 (12-04-2013 13:34:58)Stasiek napisał(a):(12-04-2013 11:15:05)aion18 napisał(a): Pierwsze co to wez oproznij bak , wlej coca-coli ,albo przegotowanej wody z soda lub octem pomajtaj i wylej .Rdza powinna zniknac ,z ta kola to zostaw na jakies 20 minut:)nastepnie przeczysc pompka kranik przedmuchaj czy cos,zobacz rowniez tam przy komorze plywakowej czy czysty otwor w ktory wkladasz wezyk biegnacy od baku w gazniku ten co paliwo tam zlatuje Tobie też radziłbym słownik. Co drugie słowo piszesz z dużej litery a zwracasz uwagę innym... Próbowałeś na innym gaźniku? RE: Odpala ale nie jeździ - Romeciarz351 - 12-04-2013 20:24:16 -Nie sprawdzałem na innym gaźniku, bo u mnie nikt nie ma takich sprzętów, ale po podlaniu pod świece odpala z 1 kopa, a tak w ogóle to będę planował głowicę bo jest zaje***cie krzywa Tzn:nierówno leży, buja się na płaskiej powierzchni ![]() -Jak za mocno splanuje to dam 2 uszczelki, żeby tłok nie uderzał o głowicę-A planować to jeszcze nie wiem jakim papierem(o jakiej gradacji ![]() -Ewentualnie planuje jeszcze trochę rzeczy wymienić w komarze co jest zużyte(Ale rozpoławiać nie zamierzam), ale na razie tarcz wymieniać nie będę, bo mają gruby korek(Dziwi mnie, że w komarku z 1976 r są tarcze korkowe i sprzęgło na 3 bolce). -Komarek dużo przestał w ciepłej szopie, jest bez dokumentów ale z pewnego źródła, dlatego nie będę aż tyle kasy w niego ładował, planuje kupno Simsona po sprzedaży Komara-Opłacało się go kupić bo nie dość że kupiłem go niedaleko mnie, to jeszcze za 120zł.Komar jest w oryginale(WSZYSTKO-Oprócz przodu od 2330 i tylnych amorków-CAŁOŚĆ 2351!!!) OTO ZDJĘCIA: http://www.chlopcyrometowcy.pl/attachment.php?aid=2373 http://www.chlopcyrometowcy.pl/attachment.php?aid=2374 http://www.chlopcyrometowcy.pl/attachment.php?aid=2375 PROSZĘ O DUŻO, DUŻO KOMENTARZY RE: Odpala ale nie jeździ - stqc - 12-04-2013 20:38:49 Papierem to zrób najpierw 400 a później wygładź 800 i na deser 1200 możesz RE: Odpala ale nie jeździ - aion18 - 12-04-2013 23:22:19 stqc ma racje, papierem ściernym powoli potrzyj i sprawdzaj równość najlepiej na szybie i z jednej strony świeć latarką ,jak będziesz widział światło to dalej pomału trzyj aż będzie ciemność. ![]() Ps.Stasiek ty śię nie mądrz bo od tego jest moderator,lub admin jak coś nie przypasi to oni są od tego a nie ty!!Pozdro ![]() |