![]() |
Moje 5 kółek :3 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Cztery kółka (/forumdisplay.php?fid=165) +--- Wątek: Moje 5 kółek :3 (/showthread.php?tid=36009) |
RE: Moje 5 kółek :3 - Paweł123 - 28-09-2019 17:28:06 Ałaaa... kamyczek?? A szybę masz na uszczelce czy wklejaną? RE: Moje 5 kółek :3 - Motorowerzystka - 28-09-2019 21:48:23 Tak, kamyczek... Chociaż jak mijaliśmy się z samochodem (który jechał jak wariat) na asfalcie pokrytym błotnymi śladami traktorowych kół to myślałam że to kawałek błota, ale dwa dni później wyszło TO... ![]() Ale już szyba zmieniona, używana z montażem to wyszło 250 zł. Taka ciekawostka, oryginalna szyba była z 92, a ta co jest teraz jest z 94 ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - gabriel0 - 29-09-2019 18:10:22 Taa, szyba we golfie pękła. Niemożliwe. Na 6 golfów które miałem tylko jeden miał całą ![]() Ale żeby ktoś zmieniał szybę we golfie, to jeszcze nie słyszałem. RE: Moje 5 kółek :3 - Motorowerzystka - 29-09-2019 22:29:11 gabriel0 napisał(a):Ale żeby ktoś zmieniał szybę we golfie, to jeszcze nie słyszałem.No to już usłyszałeś ![]() A na drugi dzień znów pojechałam na warsztat, bo tłumik zaczął warczeć gdzieś po środku golfa i do tego golf zaczął mieć muła i problemy z odpalaniem. Okazało się że zrobiła się dziura, która została zaspawana blachą ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - Motorowerzystka - 23-01-2020 11:03:33 Wczoraj golf przeżył podróż do Białegostoku i z powrotem, łącznie wyszło jakieś 400 km ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - Mixol - 23-01-2020 11:18:13 Zalało albo może coś innego, z przewodami zapłonowymi, ciasno siedzą nie jest któryś luźny ? Nie uszkodził się któryś z przewodów hamulcowych , nie leje się płyn podczas naciskania hamulca to łatwo sprawdzić np. na skręconych kołach.Obstawiam że raczej z przodu ale tył też do sprawdzenia. RE: Moje 5 kółek :3 - Motorowerzystka - 24-01-2020 19:10:23 Problemem okazał się pęknięty przewód podciśnienia ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - Motorowerzystka - 06-06-2020 17:54:47 Te lampy takie paskudne ![]() ![]() A po chwili: ![]() Ten kierunkowskaz ledwo co widać jak mruga... ![]() Ale już jest git ![]() ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - Motorowerzystka - 15-08-2021 15:38:20 W golfie odpadła podłoga po stronie kierowcy, gdyby nie dywanik mogłabym jeździć jak flinstonowie... ![]() ![]() Przez ostatnie dwa tygodnie szukałam czegoś do kupna (był brat z samochodem, więc miałam transport). Najpierw brałam pod uwagę tylko Golfa IV (tylko gaz-benzyna lub diesel). Znalazłam w komisie, sprowadzony z Niemiec, rocznik 2001, diesel, 5 drzwiowy, czerwony ze schodzącym płatami klarem ![]() ![]() Znalazłam jedno w odległości 70 km w jedną stronę, dokładnie to: https://www.olx.pl/d/oferta/audi-a4b5-1-6-101km-lpg-klimatyzacja-oc-na-rok-CID5-IDKRQPy.html Szybki telefon, pojechaliśmy oglądać, a raczej od razu kupić. Taaak... Na zdjęciu wyglądał ładnie, na żywo już taki nie był... No ale! Dajcie mi się tym przejechać! Przyszedł jakiś chłopak i odpala. Kręci, kręci i nic ![]() ![]() Potem wyczaiłam na sprzedajemy Golfa IV 3-drzwiowego, jakieś 30 km ode mnie. Dzwonię, umawiam się że przyjadę obejrzeć, dowiedziałam się, że nie ma problemu, tylko muszę zadzwonić jak będę jechać. Jedziemy w ten sam dzień przy okazji załatwiania innej sprawy. Dzwonię, żeby powiedzieć że jedziemy, nie odbiera. Zadzwonię potem. Dzwonię znów. Dalej nie odbiera. Piszę sms i potem znów dzwonię. Jasne... Nie odebrał telefonu. ![]() ![]() Ja już bez nadziei przeglądam ogłoszenia. Paczę, 3 km ode mnie jest Fiat Stilo z 2006 w dieslu za całkiem spoczko cenę (2500) i to do negocjacji. A co mi tam, dzwonię. Umówiłam się na obejrzenie. Kombi, rok bez przeglądu, bo samochód sobie zmienił i tak se ten stał. Ale oc opłacone. Odpala, jadę się przejechać. Hmm przyspieszenie niezłe, wspomaganie to bajka, elektryczne szyby, podnoszony fotel kierowcy ![]() ![]() ![]() ![]() Z minusów jest to, że nie działa klakson, bagażnik otwiera się na kluczyk, drzwi prawe tylne trzeba nauczyć się otwierać, bo klamka tam chyba się zastała, a lewe tylne nie otwiera się od środka, przy wrzuceniu wstecznego czujka cały czas piszczy, radio nie odbiera żadnej stacji. Dziś chciałam go odpalić i przestawić, ale aku się rozładował... Możliwe że coś zostawiłam i zeżarło prąd, bo jeszcze nie ogarniam go. Dobrze że dostałam instrukcję obsługi ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - wazniak96 - 15-08-2021 18:37:29 A ja akurat fajnego seaciora mam na sprzedaż... ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - KOMBI - 15-08-2021 22:10:45 jak klakson nie działa to od rometa dać ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - Motorowerzystka - 18-08-2021 09:15:35 Po całym dniu próbowania ogarnęcia jak działa Stilo, na drugi dzień postanowiłam go przestawić. Wsiadam i odpalam, a raczej próbuję. Kontrolka świec zgasła więc przekręcam kluczyk i... Nastała ciemność ![]() ![]() ![]() ![]() A to stare: ![]() Założyłam nowe, aku naładowany, Fiat żyje ![]() RE: Moje 5 kółek :3 - Debesta - 18-08-2021 11:16:35 No to to teraz czekamy na projekt w stylu "Moja motodrynka". RE: Moje 5 kółek :3 - Motorowerzystka - 19-08-2021 13:10:14 ![]() Yyyy... ![]() Nie mam pytań... W sumie mam, ale nikt nie jest w stanie mi na nie odpowiedzieć, w jakim celu to tam wisi xD RE: Moje 5 kółek :3 - Dawdzio - 19-08-2021 13:23:30 Odstrasza kuny. Ale ta konkretna to już raczej nie... A z tego co widać po macie wygłuszającej tuż nad nią - miała co straszyć. |