![]() |
Bartek i jego garaż - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Bartek i jego garaż (/showthread.php?tid=48136) Strony: 1 2 |
Bartek i jego garaż - Bartek - 20-12-2018 22:31:51 Cześć cześć. Jako, że dalej powróciłem do pasji z młodzieńczych lat (tak kryzys mnie dopadł ![]() ![]() Mietka wam nie muszę przedstawiać bo każdy go zna z tematu Ani ![]() ![]() Więc zaczynamy: Romet Ogar 200 vel Mietek : ![]() I teraz mój nowy nabytek Romet komar 2350 vel Kazik ![]() ![]() I pytanie.. co to za skorupa lampy ? Komarowska to na bank nie jest.. Więc Żak / Ryś ? ![]() ![]() Plany ? Ogar: - nowa instalacja elektryczna - może pokuszę się na ponowną odnowę lakieru lecz teraz raz a dobrze (robiłem zaprawki jest okej ale jak to ja musi być cacy..) - nowe chromy Komar: - silnik (muszę zrobić przegląd) - siedzenie (tylko mam stelaż..) - klapy silnika - boczki ramy - odnowa powłoki lakierniczej (kolor limonka ) - zobaczę co zdziałam z kołami jeśli chrom będzie okropny polecą do malowania a jak będzie gotówka będą nowe chromy - instalacja - rejestracja na zabytek (o ile się da bo neistety rama bez kwitów :/) A co do planów mojego garażu ? W planach jeszcze zakup 4 motorków ( muszę dorwać 50t1 i przerobić na stary typ zawieszenia, Kaczuszka, Simson S51 Enduro (możliwe, że za 3 msce zawita ![]() Także zapraszam do śledzenia tematu ![]() RE: Bartek i jego garaż - kw112 - 20-12-2018 22:48:05 Zacny ogier milordzie ![]() RE: Bartek i jego garaż - Bartek - 20-12-2018 22:55:34 A dziękuję dziękuję ![]() Kazik na razie w fazie kompletowania. I też będzie robiony jak najlepiej się da (szkoda, że papierów brak..) Tylko ta osłona lampy nie daje mi spokoju ![]() Ps. Lagi ze zdjęcia na sprzedaż ![]() RE: Bartek i jego garaż - kamil97 - 21-12-2018 20:18:43 Kurczę Bartek, po tylu latach przerwy od komarków powróciłeś z wielkimi planami. Ciekawe czy mnie to spotka.. ![]() Podziwiam i będę obserwował postępy w miarę wolnego czasu ![]() oo kw112 kiedy ja cię widział ![]() RE: Bartek i jego garaż - grek132 - 21-12-2018 20:56:26 #RJA_team ![]() a tak serio to fajne maszynki ![]() RE: Bartek i jego garaż - Bartek - 21-12-2018 21:23:51 @Kamil97 jak tutaj ktoś na forum powiedział. Człowiek z Rometa wyrasta ale Romet z człowieka nie wychodzi ![]() ![]() ![]() ![]() @grek132 ![]() ![]() ![]() RE: Bartek i jego garaż - grek132 - 21-12-2018 22:52:20 radymno -> sośnica ![]() ty jaro czy okolice ? ![]() RE: Bartek i jego garaż - Bartek - 22-12-2018 00:14:32 Byłem właśnie dziś w Sośnicy ![]() A masz może coś na sprzedaż ? ![]() RE: Bartek i jego garaż - grek132 - 22-12-2018 11:08:43 do 023 i 017 mam dużo gratów mam też jedną rame ale nie wiem co to dokładnie jest jak coś to wal priv RE: Bartek i jego garaż - zaz - 22-12-2018 14:26:40 Fajny ogar. Moim zdaniem tu lusterko nie pasuje ja bym dał z epoki ale jak to woli. Życzę powodzenia przy pracach nad komarem ![]() RE: Bartek i jego garaż - Bartek - 22-12-2018 19:13:03 @Zaz co do lusterka to na razie jest takie jakie jest ![]() ![]() Na razie kompletuję komarka i nie mogę się doczekać aż będzie w nowym kolorze ![]() Ps. Zna ktoś może ral koloru limonkowego ? ![]() RE: Bartek i jego garaż - Suwmiarka - 05-01-2019 10:44:59 Jak widzę popełniłeś błąd w nazewnictwie we wstępie ![]() Co do Ogara to według mnie wygląda całkiem dobrze. Jeśli masz remontować coś to chyba Komar się bardziej o to prosi ![]() RE: Bartek i jego garaż - Bartek - 08-03-2019 23:52:56 (05-01-2019 10:44:59)Suwmiarka napisał(a): Jak widzę popełniłeś błąd w nazewnictwie we wstępie Jaki błąd popełniłem ? ![]() Więc wreszcie jestem w ojczyźnie. Powoli już ogarnąłem osobiste sprawy więc teraz wieczorkami jak pozwoli czas zacznę ogarniać tematy motorków. Czekam na paczuszkę z allegro i muszę zrealizować zamówienie od Jackmotors. Na dzień dobry Mietek dostanie nową instalację, rurę między filtrem a gaźnikiem (po zimie sobie ładnie pękła). W końcu dorwałem tą blaszkę łączącą pedał hamulca z prętem. Do pełni szczęścia brakuje mi ładnych sprężyn do tylnego zawieszenia oraz kół z ładnym chromem ![]() Komar.. Na razie stoi jak stoi. Szukam gratów. I jak będzie czas zaczynam przygotowania pod malowanie. Dziś fotek nie zdążyłem zrobić. Może jutro uda się jak będę działał przy Mietku ![]() Do usłyszenia ! RE: Bartek i jego garaż - Bartek - 16-03-2019 18:55:31 Wiele się nie dzieje z tego względu, że brak trochę czasu. Co o Mietka. Przyszła paczuszka z nową świecą, fajką, gumą łączącą gaźnik z filtrem oraz połączenie dźwigni hamulca z prętem. Wreszcie pedał wraca do swojej pozycji. Na dniach zajmę się elektryką. Kable czekają lecz czasu brak.. Do ogarnięcia jeszcze wianki sztycy i bd ok. Jeśli by ktoś miał przelotkę do linki licznika to proszę o info na pw chętnie odkupię. A i jeszcze jedno ![]() A tutaj łapcie jedno zdj Miecia w oczekiwaniu na dobrą pogodę ![]() ![]() RE: Bartek i jego garaż - Majerano - 16-03-2019 22:43:07 ładniutka dwuseta, pozdrowionka |