![]() |
Romet T-1 Kopeerka ;) - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Romet T-1 Kopeerka ;) (/showthread.php?tid=44811) Strony: 1 2 |
Romet T-1 Kopeerka ;) - Koperek - 02-09-2017 18:57:34 Cześć wszystkim chciałbym wam przedstawić swojego Rometa T-1. Historie z Romanem zacząłem 5 lat temu jak go dostałem od swojej schorowanej ciotki u której stał on w stodole ( to tak w skrócie bo historia jest dłuższa ale za dużo opowiadać) ![]() Romet jest całkowicie oryginalny, nie jest zachowany w idealnym stanie ale trupem nie jest ![]() Rzeczy które zrobiłem: -Nowy kondensator -Nowy gaźnik. -Nowy kranik. -Nowa linka gazu. -Zrobiony mały remont, tłok + pierścienie. A tu zdjęcia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niestety Roman nie posiada papierów więc rzadko go użytkuje po drodze ale zdarza się ![]() Na razie na Tyle, jak coś będę przy nim robił na pewno coś wrzucę Pozdrawiam wszystkich romeciarzy ![]() ![]() RE: Romet T-1 Kopeerka ;) - Koperek - 02-09-2017 19:15:41 Częściowo wyczyszczony i wypucowany ![]() ![]() ![]() RE: Romet T-1 Kopeerka ;) - rafi555 - 02-09-2017 19:52:57 jak coś jest mała ekipa w wawie, możemy pomóc ![]() RE: Romet T-1 Kopeerka ;) - Suwmiarka - 02-09-2017 19:56:12 Skoro pogoda nie sprzyja to chętnie poczytamy jego historię. Dokumenty naprawdę nie do odzyskania?, ostatni prawny właściciel nie żyje/brak kontaktu czy pojazd zezłomowany-bez prawa rejestracji RE: Romet T-1 Kopeerka ;) - Pablo z Garażu - 02-09-2017 20:03:03 Fajny, prawie taki jak mój, oryginalnie też był pomarańczowy ![]() Który to rok produkcji? Jak coś, jest wybory na główce ramy ![]() A historię, tak jak przedmówca ![]() RE: Romet T-1 Kopeerka ;) - Koperek - 02-09-2017 20:20:16 dzięki za zaoferowanie pomocy rafi, jak coś będę pisał ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: Z tego co teraz sprawdziłem jest to rocznik 81 ![]() RE: Romet T-1 Kopeerka ;) - Suwmiarka - 02-09-2017 20:25:23 Jeśli Ci zależy na dokumentach to dobrze by było, żebyś dowiedział sie na kogo on był zarejestrowany. Nawet jeśli dowód zginął, to może nie wszystko stracone RE: Romet T-1 Kopeerka ;) - Koperek - 02-09-2017 20:27:18 Domyślam się na kogo był zarejestrowany, ale po pierwsze osoba ta już nie żyje, po drugie, co potem z OC jak tyle czasu nic nie było robione płacone ani nic, sczerze nie mam zielonego pojęcia co mogło się stać z dokumentami, wątpie zebym moja ciotka pamiętała co kolwiek co mogło się dziać wcześniej EDIT: Roman w swoim garażu ![]() ![]() RE: Romet T-1 Kopeerka ;) - Suwmiarka - 02-09-2017 20:33:54 OC się nie przejmuj. Brak tablicy rejestracyjnej, więc podejrzewam, że został normalnie wyrejestrowany. ![]() RE: Romet T-1 Kopeerka ;) - Koperek - 02-09-2017 20:35:16 Hm, masz jakiś sposób na to czy można go jakoś zarejestrować albo sprawdzić jego status czy gdzieś widnieje w WK ? RE: Romet T-1 Kopeerka ;) - Suwmiarka - 02-09-2017 20:35:42 Zawsze można poczekać te kilka lat, jak skończy 40 lat to nie potrzebuje ciągłości OC. Z resztą jak daje się odczuć zaakceptowałeś brak dokumentów, więc pozostaje cieszyć sie jazdą i samym faktem posiadania tego Rometa ![]() Bez numerów rejestracyjnych trudny temat. Z resztą jeśli właściciel prawny nie żyje to też będzie ciężko. Tobie nie udzielą informacji, bo jest ochrona danych osobowych i te sprawy. RE: Romet T-1 Kopeerka ;) - Koperek - 02-09-2017 20:38:48 Skoro nie da się nic zrobić, to muszę to zaakceptować, czasem i tak nim jeżdżę więc jakoś nie brakuje frajdy z jazdy ![]() ![]() Dodam, że w schowku znalazłem klucze z epoki ( tak przypuszczam) klucz do świec i parę innych ![]() Romet T-1 Kopeerka - bunta86 - 02-09-2017 21:28:49 Cześć, fajny sprzęt. Tez jestem z Piaseczna. Jak złoże komara to jakiś zlot sie srobi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Romet T-1 Kopeerka ;) - Koperek - 02-09-2017 21:32:24 Cześć ,dzięki, pewnie że coś można pomyśleć ![]() RE: Romet T-1 Kopeerka ;) - JGNZM - 02-09-2017 22:25:41 Bardzo ładny T-1. 1981, tak jak mój. Zaintrygował mnie chromowany tłumik, może w moim też taki powinien być... Ale ogólnie to weź kiedyś go w zimę do garażu, puść ulubioną muzykę i wypoleruj lakier pastą Turbo/Tempo, będzie niesamowity efekt, tym bardziej, że masz oryginalny lakier ![]() |