![]() |
Porzonny forumowy film... - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=23) +--- Wątek: Porzonny forumowy film... (/showthread.php?tid=15374) |
Porzonny forumowy film... - Boszu - 09-06-2013 16:53:52 Małe pytanie, kto chętny abym po sklejał fajnie i ciekawie fotki + może ciekawe, dobrej jakości filmiki w jeden wielki forumowy film?? Wiem że było już kilka takich... Ale... Jak obejrzałem to mi się niedobrze zrobiło, gdyż ktoś to zrobił na "spadaj, nie chce mi się"... A ja że mam już za sobą bardzo wiele produkcji i sporo spędzonego czasu przed różnymi programami Video, i mam swój jeden porządny i dobry. Tak więc mógł bym po zbierać i po sklejać, dodać nutki jakie zaproponujecie i później uwzględnicie kilka najlepszych. I zrobić ciekawy fajny film... (Wiem, wiem... Pisałem że odchodzę, ale kilka osób prosiło żebym został, a skoro mam zostać, to coś trzeba robić niż tylko "Być" na forum i hejcić innych, co większość tutaj tylko robi i potrafi...) RE: Porzonny forumowy film... - Artur - 09-06-2013 16:54:55 Oj, będzie on z pewnością "porzonny". ![]() RE: Porzonny forumowy film... - Błażej - 09-06-2013 17:15:18 Jestem za. Chętnie podeślę fajne zdjęcia. Niestety na składaniu filmów nie znam się ani trochę RE: Porzonny forumowy film... - Piotrek175 - 09-06-2013 17:15:30 A jakim programem montujesz? ![]() ![]() RE: Porzonny forumowy film... - simon1998 - 09-06-2013 17:40:07 Jak robiłeś już jakiś film to pokaż go nam ![]() ![]() ![]() RE: Porzonny forumowy film... - Norbi96 - 09-06-2013 17:44:57 Znowu sklejenie zdjęć coś w stylu prezentacji pojazdów i tyle ? Co to za "forumowy" film ? ![]() RE: Porzonny forumowy film... - Rometowiec97 - 09-06-2013 18:00:51 A ja jestem za powstaniem filmu prezentującego nasze maszyny ![]() RE: Porzonny forumowy film... - mikizpl - 09-06-2013 18:01:02 Boszu szu szu szu! Mój brat niedawno gadał z porzonnym majstrem z PGR-ów i on mówił, że szlif rozwiertakiem jest dobry. A filmik rób najlepiej coś o zaawansowanej technice a'la tłumik z dyfuzorem! ![]() RE: Porzonny forumowy film... - nie_mientki - 09-06-2013 18:06:43 Ja to bym miał nawet inny pomysł. Jeśli Ci by się chciało(a widzę że się wyrywasz ![]() RE: Porzonny forumowy film... - patrykkol997 - 09-06-2013 18:13:58 Ja bym też proponował w ten film oprócz zdjęć to jakieś filmiki dać. Urywki z filmików z pracy silnika, prezentacji pojazdów i ze zlotów forumowiczów. RE: Porzonny forumowy film... - Semmao - 09-06-2013 18:27:25 Robienie FILMU ze zdjęć to czysty debilizm. Kolejny pokaz slajdów, czy galeria do muzyki... RE: Porzonny forumowy film... - Boszu - 09-06-2013 18:43:04 (09-06-2013 17:44:57)Norbi96 napisał(a): Znowu sklejenie zdjęć coś w stylu prezentacji pojazdów i tyle ? Co to za "forumowy" film ? Właśnie chcę zrobić to tak, aby nie był to jakiś pokaz slajdów, jak to było w poprzednich filmikach... Czyli po dodawać filmików i całość zmyślnie spróbować z komponować. Co do programu, zaczynałem jakieś 7 lat temu z Windows Mowie Maker 5 i 6, potem Sony Vegas 7, później Camtasia Studio (polecam na słabe kompy jak mój dawniej), potem Corel Video Studio 9, SV9 pro, Corel Video Studio 12 i czekam na Corel Video Studio 13 aż będzie w gazetce Niezbędnik. http://www.youtube.com/watch?v=8xhP2yZf8Xk To mój jeden z pierwszych filmików jakie wykonałem jeszcze w WMM w 2006r, (muzykę zaj*bał YT) http://www.youtube.com/watch?v=r0uCUo6QeCI A to jeden z ostatnich filmów ze zlotu w Dębowcu które coś przetwarzałem. I coś podobnego do tego miał bym w zamyśle do stworzenia. Czyli kilka fot, i jakiś filmik, kilka fot, filmik... Najlepiej, gdyby każdy uczestnik filmiku podesłał mi np. 4-5 fotek i filmik z jazdy. Najlepiej kamerowany przez kogoś, lub po prostu ustawiony gdzieś aparat. Bo prezentacie takie ooo, mogły by być nudne. ![]() A i co do SV (Sony Vegas) mogę stwierdzić że najlepszy program, ale zarazem tak skomplikowany, że aby zrobić naprawdę mega film, trzeba poświęcić dobre 10 godzin. I to nie film 1 godzinowy, tylko 10 minutowy... I osobiście wolę Corel Video Studio... Prosty, ciekawe efekty które można dograć, ciekawe modyfikacje napisów, proste przycinanie i dzielenie oraz montowanie. Dobry i szybki Rendering. W razie braku czegoś, dorabiam to w SV. I dobra, skoro na razie jest 8 głosów na tak. To kto chce, niech podsyła 5 fotek + filmik. Tylko teraz jak to ma wyglądać?? A tak to, że 4 fotki swojego pojazdu w minimum rozdzielczości 1024/786 (czyli takim aparatem 2,0mpx z tel, ale przy dobrym świetle żeby nie było szumów i to zdjęcie jakoś wyglądało), i jedna fotka właściciela wraz z pojazdem. Ogólnie pomysłowość fotek należy do was, byle by to nie wyglądało tak, że widać tylko koło albo zdjęcie zrobione w jakiejś stodole/garażu... ![]() Co do filmiku, tak jak pisałem. Najlepszy był by przejazd... Czyli aby było słychać dźwięk pojazdu, no i pojazd. ![]() Wszystko przyjmuję tylko na ZippyShare... Darmowe, bez rejestracji i przesyła się plik RAR. Do tego plik RAR nazywamy swoim nickiem z forum, oraz zdjęcia i filmik również, aby łatwo mi to było ogarnąć. Czas zamknięcia zbierania, ogłoszę wtedy gdy nazbieram na tyle ciekawego materiału, żeby stworzyć ciekawy filmik. Póki co, na początek jak wyśle z 4 osoby, to spróbuję to prosto zmontować mniej więcej tak jak będę miał to w planie zrobić, i podeślę. Ocenicie i napiszecie co zmienić i co poprawić. Wszystko do czasu uzyskania czegoś naprawdę dobrego, może i perfekcyjnego. ![]() Na razie czekam na fotki i filmik. (nie wysyłać wirusów, bo mam dobrego antywirusa który nie boi się żadnego wirusa. ![]() (09-06-2013 18:06:43)nie_mientki napisał(a): Ja to bym miał nawet inny pomysł. No myślę że da się zrobić... ![]() ![]() RE: Porzonny forumowy film... - Tomasso94 - 09-06-2013 19:24:59 (09-06-2013 18:43:04)Boszu napisał(a): Mile widziane palenie gumy, ładny przejazd na kole, stopie czy wygibasy... ![]() (09-06-2013 18:43:04)Boszu napisał(a): (nie wysyłać wirusów, bo mam dobrego antywirusa który nie boi się żadnego wirusa. ![]() ![]() RE: Porzonny forumowy film... - Norbi96 - 09-06-2013 19:54:07 I tak to nie wyjdzie. Czemu ? Bosz sklepie tylko filmiki i zdjęcia pojazdów po tuningu takie jak jego bo oryginalne są ponoć nudne a że na forum tutaj jest tylko jego ogar taki także powodzenia ![]() RE: Porzonny forumowy film... - Piotrek175 - 09-06-2013 21:37:30 Ja jestem za, tylko żeby to nie był pokaz slajdów robiony na "jebał pies" w Windows Movie Maker ![]() |