Jesteś nowy na forum? - Zachęcamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile

Odpowiedz 
Podłączenie wzmacniacza.
Autor Wiadomość
Dj.bimo Offline
Nowy
*


Liczba postów: 118
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #1
Podłączenie wzmacniacza.
Witam wszystkich mam takie pytanie może ktoś się będzie orientował bo posiadam sprzęt kolumny mikser .itp i mam takie pytanie bo mam wzmacniacz i ma on trochę słabą moc i chcę kupić coś innego do tego zestawu i czy mogę podłączyć do miksera dwa wzmacniacze obecnie mam podłączony pod mikser w wejście master1 i na mikserze .np działają twa suwaki/kanały a reszta nie a jak przełącze kabel na master2 to wtedy działają tamte suwaki co nie działały a te co działały na master1 to nie działają a jak bym dał pod dwa wejścia to by wtedy działały wszystkie suwaki i tu właśnie pytam bo nie chcę żeby się coś w razie zepsuło czy spaliło.




https://www.fotosik.pl/zdjecie/a4d8eceb399b2151
https://www.fotosik.pl/zdjecie/4375c66faefb73dd
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2018 23:19:33 przez seler1500.)
28-10-2018 23:45:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
Dj.bimo Offline
Nowy
*


Liczba postów: 118
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #2
RE: Podłączenie wzmacniacza.
I co niema tu żadnego znawcy.
30-10-2018 23:12:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
seler1500 Offline
The Grand Rectifier
Moderatorzy


Liczba postów: 1,285
Imię: Rafał
Skąd: Jełowa (OPO)
Pojazd: Romet Pony
Post: #3
RE: Podłączenie wzmacniacza.
Kompletnie nic nie zrozumiałem.
Które suwaki kiedy nie działają i co chcesz osiągnąć? Masz na nich opisy, zamiast pisać tamte suwaki napisz np. ch1 albo master 1.

Andrij Prowizorkov
30-10-2018 23:21:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
rafi555 Offline
Zawodowiec
*


Liczba postów: 2,291
Imię: Rafał
Skąd: Długosiodło
Pojazd: Romet Pony
Post: #4
RE: Podłączenie wzmacniacza.
Raczej się nie spali bo są bezpieczniki, pewnie by działało.
30-10-2018 23:38:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Nowy
*


Liczba postów: 118
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #5
RE: Podłączenie wzmacniacza.
Chodzi mi o te suwaki na górze miksera białe jak mam kabel podłączony z tyłu pod wejście master1 to z tych siedmiu suwaków działają tylko dwa pierwszy i czwarty a reszta nie a jak wyciągnę kabel z wejścia master1 i podepnę go pod wejście master2 to wtedy nie działają suwaki jeden i pięć a działa np.trzy i pięć.
31-10-2018 00:41:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
stqc Offline
Moderator
Moderatorzy


Liczba postów: 3,656
Imię: Maciek
Skąd: Mikołajki NMR
Pojazd: Romet Chart
Post: #6
RE: Podłączenie wzmacniacza.
Napisz to normalnie nikt nic nie rozumie!!
Brak kompletnie u ciebie podstawowej wiedzy czytaj czytaj i czytaj a nie rylko na gotowca.
Pozatym jak chcesz z sygnału stereo mieć więcej działających suwaków jak dwa? Pytam się jak? Pod mikser dajesz stereo to na wyjściu masz stereo a nie nie wiadomo ile, na dodatek ten sprzęt na ro nie pozwoli.

xyz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-10-2018 00:55:16 przez stqc.)
31-10-2018 00:49:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Nowy
*


Liczba postów: 118
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #7
RE: Podłączenie wzmacniacza.
08-11-2018 00:09:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
rafi555 Offline
Zawodowiec
*


Liczba postów: 2,291
Imię: Rafał
Skąd: Długosiodło
Pojazd: Romet Pony
Post: #8
RE: Podłączenie wzmacniacza.
To jak by były 2 wejścia i jakieś wyjście, to będzie działać . W unitrze fonice jest podobnie.
08-11-2018 00:20:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Nowy
*


Liczba postów: 118
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #9
RE: Podłączenie wzmacniacza.
bo jak bym podłączył jednocześnie pod wejście master1 i master2 dwa wzmacniacze to by wtedy działały suwaki żółte i niebieskie bo na razie mam jeden (ale chcę go sprzedać bo ma za mało watt.)obecnie działają żółte a jak przemienię kabel na drugie wejście to działają niebieskie a żółte już nie .
08-11-2018 00:46:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
stqc Offline
Moderator
Moderatorzy


Liczba postów: 3,656
Imię: Maciek
Skąd: Mikołajki NMR
Pojazd: Romet Chart
Post: #10
RE: Podłączenie wzmacniacza.
A kogo ty chcesz oszukać sygnał stereo to działają dwa suwaki i tyle w temacie.

xyz
08-11-2018 10:24:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Nowy
*


Liczba postów: 118
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #11
RE: Podłączenie wzmacniacza.
to znaczy bo teraz to ja nie rozumiem.
08-11-2018 23:07:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
seler1500 Offline
The Grand Rectifier
Moderatorzy


Liczba postów: 1,285
Imię: Rafał
Skąd: Jełowa (OPO)
Pojazd: Romet Pony
Post: #12
RE: Podłączenie wzmacniacza.
Sygnał stereo to dwa kanały. Dwa kanały to dwa suwaki. O to chodziło stqc. A jak chcesz pomocy to opisuj po ludzku te suwaki a nie ten drugi czy ten trzeci. Nad każdym suwakiem jest opis.

Andrij Prowizorkov
08-11-2018 23:11:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
stqc Offline
Moderator
Moderatorzy


Liczba postów: 3,656
Imię: Maciek
Skąd: Mikołajki NMR
Pojazd: Romet Chart
Post: #13
RE: Podłączenie wzmacniacza.
Kombinuj najlepiej samemu jak opisać nie umiesz. Jeżeli coś popsujesz a szanse raczej znikome chyba ze jesteś geniuszem to wtedy bedzuesz kombinować naprawiając. Sprzęt z wysokiej polki nie jest go tez nie oczekuj szału

xyz
09-11-2018 01:34:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 





Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Forum by Tomasso94 2010 - 2019. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
POMÓŻ W UTRZYMANIU FORUM!

Zaloguj do Poczty
Kontakt | Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Usermap | Mapa użytkowników | Lista banów
 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.


  

Hasło
  





Jednoślad miesiąca
Marzec - Wodnik

Reklama


 Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

 Ostatnie wątki
Zloty wMazowieckim 2019
Ostatni post: Moto10
Wczoraj 23:55:56
» Odpowiedzi: 14
» Wyświetleń: 593
ogar 200 CDI
Ostatni post: TheKocur
Wczoraj 23:26:06
» Odpowiedzi: 8
» Wyświetleń: 173
Znikająca iskra
Ostatni post: Wodnik
Wczoraj 23:15:53
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 45
Rejestracja niewyrejestro...
Ostatni post: halcik
Wczoraj 22:55:09
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 106
WSK B1/SHL 175 - kolejny ...
Ostatni post: Majerano
Wczoraj 22:30:28
» Odpowiedzi: 49
» Wyświetleń: 3018
Co ja zrobiłam - kupiłam ...
Ostatni post: Motorowerzystka
Wczoraj 21:30:21
» Odpowiedzi: 21
» Wyświetleń: 1198
Majerana Ogarek stalowoni...
Ostatni post: Wodnik
Wczoraj 21:11:58
» Odpowiedzi: 85
» Wyświetleń: 15320
Romet ZXT 50 nie odpala
Ostatni post: Motorowerzystka
Wczoraj 20:54:00
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 37
Czołem
Ostatni post: kacperszkudlarek
Wczoraj 20:14:30
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 90
Zestaw naprawczy do opon
Ostatni post: Wodnik
Wczoraj 19:47:28
» Odpowiedzi: 6
» Wyświetleń: 124
Motorynka swap 110 cm3 i ...
Ostatni post: seler1500
Wczoraj 19:09:13
» Odpowiedzi: 482
» Wyświetleń: 46503
Się Ma (Ogara 205)
Ostatni post: KubaOgar205
Wczoraj 15:09:51
» Odpowiedzi: 12
» Wyświetleń: 179
Odbój centralnej stopki O...
Ostatni post: Grelus23
Wczoraj 14:19:33
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 93
Problemy z gaźnikiem
Ostatni post: seler1500
Wczoraj 13:15:13
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 164
[S] części KADET
Ostatni post: Majerano
Wczoraj 11:47:36
» Odpowiedzi: 14
» Wyświetleń: 1844

Reklama