Jesteś nowy na forum? - Zachęcamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile

Odpowiedz 
Podłączenie wzmacniacza.
Autor Wiadomość
Dj.bimo Offline
Nowy
*


Liczba postów: 108
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #1
Podłączenie wzmacniacza.
Witam wszystkich mam takie pytanie może ktoś się będzie orientował bo posiadam sprzęt kolumny mikser .itp i mam takie pytanie bo mam wzmacniacz i ma on trochę słabą moc i chcę kupić coś innego do tego zestawu i czy mogę podłączyć do miksera dwa wzmacniacze obecnie mam podłączony pod mikser w wejście master1 i na mikserze .np działają twa suwaki/kanały a reszta nie a jak przełącze kabel na master2 to wtedy działają tamte suwaki co nie działały a te co działały na master1 to nie działają a jak bym dał pod dwa wejścia to by wtedy działały wszystkie suwaki i tu właśnie pytam bo nie chcę żeby się coś w razie zepsuło czy spaliło.




https://www.fotosik.pl/zdjecie/a4d8eceb399b2151
https://www.fotosik.pl/zdjecie/4375c66faefb73dd
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2018 23:19:33 przez seler1500.)
28-10-2018 23:45:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
Dj.bimo Offline
Nowy
*


Liczba postów: 108
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #2
RE: Podłączenie wzmacniacza.
I co niema tu żadnego znawcy.
30-10-2018 23:12:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
seler1500 Offline
The Grand Rectifier
Moderatorzy


Liczba postów: 994
Imię: Rafał
Skąd: z daleka (OPJ)
Pojazd: Romet Pony
Post: #3
RE: Podłączenie wzmacniacza.
Kompletnie nic nie zrozumiałem.
Które suwaki kiedy nie działają i co chcesz osiągnąć? Masz na nich opisy, zamiast pisać tamte suwaki napisz np. ch1 albo master 1.

Andrij Prowizorkov
30-10-2018 23:21:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
rafi555 Offline
Zawodowiec
*


Liczba postów: 2,074
Imię: Rafał
Skąd: Długosiodło
Pojazd: Romet Pony
Post: #4
RE: Podłączenie wzmacniacza.
Raczej się nie spali bo są bezpieczniki, pewnie by działało.
30-10-2018 23:38:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Nowy
*


Liczba postów: 108
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #5
RE: Podłączenie wzmacniacza.
Chodzi mi o te suwaki na górze miksera białe jak mam kabel podłączony z tyłu pod wejście master1 to z tych siedmiu suwaków działają tylko dwa pierwszy i czwarty a reszta nie a jak wyciągnę kabel z wejścia master1 i podepnę go pod wejście master2 to wtedy nie działają suwaki jeden i pięć a działa np.trzy i pięć.
31-10-2018 00:41:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
stqc Offline
Moderator
Moderatorzy


Liczba postów: 3,498
Imię: Maciek
Skąd: Mikołajki NMR
Pojazd: Romet Chart
Post: #6
RE: Podłączenie wzmacniacza.
Napisz to normalnie nikt nic nie rozumie!!
Brak kompletnie u ciebie podstawowej wiedzy czytaj czytaj i czytaj a nie rylko na gotowca.
Pozatym jak chcesz z sygnału stereo mieć więcej działających suwaków jak dwa? Pytam się jak? Pod mikser dajesz stereo to na wyjściu masz stereo a nie nie wiadomo ile, na dodatek ten sprzęt na ro nie pozwoli.

xyz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-10-2018 00:55:16 przez stqc.)
31-10-2018 00:49:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Nowy
*


Liczba postów: 108
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #7
RE: Podłączenie wzmacniacza.
08-11-2018 00:09:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
rafi555 Offline
Zawodowiec
*


Liczba postów: 2,074
Imię: Rafał
Skąd: Długosiodło
Pojazd: Romet Pony
Post: #8
RE: Podłączenie wzmacniacza.
To jak by były 2 wejścia i jakieś wyjście, to będzie działać . W unitrze fonice jest podobnie.
08-11-2018 00:20:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Nowy
*


Liczba postów: 108
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #9
RE: Podłączenie wzmacniacza.
bo jak bym podłączył jednocześnie pod wejście master1 i master2 dwa wzmacniacze to by wtedy działały suwaki żółte i niebieskie bo na razie mam jeden (ale chcę go sprzedać bo ma za mało watt.)obecnie działają żółte a jak przemienię kabel na drugie wejście to działają niebieskie a żółte już nie .
08-11-2018 00:46:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
stqc Offline
Moderator
Moderatorzy


Liczba postów: 3,498
Imię: Maciek
Skąd: Mikołajki NMR
Pojazd: Romet Chart
Post: #10
RE: Podłączenie wzmacniacza.
A kogo ty chcesz oszukać sygnał stereo to działają dwa suwaki i tyle w temacie.

xyz
08-11-2018 10:24:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Nowy
*


Liczba postów: 108
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #11
RE: Podłączenie wzmacniacza.
to znaczy bo teraz to ja nie rozumiem.
08-11-2018 23:07:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
seler1500 Offline
The Grand Rectifier
Moderatorzy


Liczba postów: 994
Imię: Rafał
Skąd: z daleka (OPJ)
Pojazd: Romet Pony
Post: #12
RE: Podłączenie wzmacniacza.
Sygnał stereo to dwa kanały. Dwa kanały to dwa suwaki. O to chodziło stqc. A jak chcesz pomocy to opisuj po ludzku te suwaki a nie ten drugi czy ten trzeci. Nad każdym suwakiem jest opis.

Andrij Prowizorkov
08-11-2018 23:11:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
stqc Offline
Moderator
Moderatorzy


Liczba postów: 3,498
Imię: Maciek
Skąd: Mikołajki NMR
Pojazd: Romet Chart
Post: #13
RE: Podłączenie wzmacniacza.
Kombinuj najlepiej samemu jak opisać nie umiesz. Jeżeli coś popsujesz a szanse raczej znikome chyba ze jesteś geniuszem to wtedy bedzuesz kombinować naprawiając. Sprzęt z wysokiej polki nie jest go tez nie oczekuj szału

xyz
09-11-2018 01:34:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 





Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Forum by Tomasso94 2010 - 2019. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
POMÓŻ W UTRZYMANIU FORUM!

Zaloguj do Poczty
Kontakt | Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Usermap | Mapa użytkowników | Lista banów
 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.


  

Hasło
  





Jednoślad miesiąca
Listopad - jacomoto

Reklama


 Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

 Ostatnie wątki
witam Musty
Ostatni post: musty
Dzisiaj 14:23:27
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 1
Kupię kartery silnika S38...
Ostatni post: jacomoto
Dzisiaj 13:34:14
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 35
[wydzielony]Oszuści na OL...
Ostatni post: Motorowerzystka
Dzisiaj 12:07:13
» Odpowiedzi: 9
» Wyświetleń: 131
KOMAR 3 2350 - 1972 - Kol...
Ostatni post: aeroxteam2
Dzisiaj 12:02:30
» Odpowiedzi: 34
» Wyświetleń: 2789
Oszukani na zakup motoryn...
Ostatni post: blackpit12
Dzisiaj 06:38:52
» Odpowiedzi: 7
» Wyświetleń: 591
Okazje na OLX, ALLEGRO i ...
Ostatni post: Tha Playah
Dzisiaj 01:00:25
» Odpowiedzi: 244
» Wyświetleń: 32965
Wycena Ogar 205
Ostatni post: Odrestaurator
Dzisiaj 00:45:09
» Odpowiedzi: 5
» Wyświetleń: 88
#1 Charcik Deca
Ostatni post: halcik
Dzisiaj 00:05:24
» Odpowiedzi: 11
» Wyświetleń: 541
kupie Romet Chart manetka...
Ostatni post: Deecuu
Wczoraj 23:52:06
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 20
Sulejówek okolice??
Ostatni post: Moto10
Wczoraj 23:15:36
» Odpowiedzi: 12
» Wyświetleń: 927
Uszczelki itp. s38zb4
Ostatni post: trzcinka
Wczoraj 22:44:16
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 62
Czy na forum jest jakiś r...
Ostatni post: Paweł123
Wczoraj 22:28:34
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 68
romet ogar 200 starter
Ostatni post: TheKocur
Wczoraj 22:13:35
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 91
problem z ładowaniem
Ostatni post: halcik
Wczoraj 20:23:42
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 53
[Poradnik] Rozbiórka, skł...
Ostatni post: Rower Power
Wczoraj 19:50:20
» Odpowiedzi: 61
» Wyświetleń: 52851

Reklama