Jesteś nowy na forum? - Zachęcamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ogar 900 - brak prądu
Autor Wiadomość
godzix Offline
Praktykant
*


Liczba postów: 398
Imię: Łukasz
Skąd: Żurawica
Pojazd: Inny Romet
Post: #1
Ogar 900 - brak prądu
Witam, mam problem z moim ogarem 900. Dzisiaj rano sobie jeździłem, aż tu nagle, zgasły światła. Rozebrałem wszystko, prądu dalej nie ma. Masa jest, wszystko jest. No to rozebrałem zapłon, wszystko idealne. Sprawdzam prąd na kablach, a tu nic. Na jednym kablu 38v, a reszta po 0.0... Planuje dać zapłon dwu cewkowy, bo taki mam, tylko muszę kupić ściągacz do magneta, bo nie mam jak zdjąć tego na 6cewek. Ale mam pytanie, z czego mogły spalić się te cewki? Dodam że zawsze z tamtąd uciekał dym, dlatego podejrzenie że cewki się paliły, aż wkońcu wypaliły.
11-11-2014 15:46:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
plusminus Offline
Technik
*


Liczba postów: 1,000
Imię: Iwo
Skąd: Lubelskie
Pojazd: Inny
Post: #2
RE: Ogar 900 - brak prądu
Szybciej regulator stracił masę lub się spalił dając duże napięcie na wszystkie odbiorniki, które się spaliły. Miałem routera(do naprawy), który na postoju dawał 48V na wyjściu na akumulator. :F

"Co to jest takie niebieskie pod siedzeniem????

To coś to jest turbina Mixolu, nie grzeb tam bo Ci łapy urwie."

Moje BP
11-11-2014 15:58:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
godzix Offline
Praktykant
*


Liczba postów: 398
Imię: Łukasz
Skąd: Żurawica
Pojazd: Inny Romet
Post: #3
RE: Ogar 900 - brak prądu
Ale prądu nie ma na czystych kablach, nie z regulatora. Sprawdzałem bezpośrednio z zapłonu
11-11-2014 16:30:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 





Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.


  

Hasło
  





Jednoślad miesiąca
Maj - Bercik01

Reklama


 Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

 Ostatnie wątki
Jawa 50 typ 20 (1974) rem...
Ostatni post: BellaUrsa
Dzisiaj 01:28:26
» Odpowiedzi: 22
» Wyświetleń: 2078
Nie ma sily !
Ostatni post: Dawdzio
Dzisiaj 00:50:54
» Odpowiedzi: 75
» Wyświetleń: 1194
Odświeżenie Romet Ogar 20...
Ostatni post: Rometowiec14
Dzisiaj 00:50:40
» Odpowiedzi: 23
» Wyświetleń: 1846
Części do Jawy 50 Pancerk...
Ostatni post: sampras
Dzisiaj 00:30:41
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 282
Tylna lampa led
Ostatni post: seler1500
Dzisiaj 00:14:53
» Odpowiedzi: 8
» Wyświetleń: 65
gaśnięcie silnika czy to ...
Ostatni post: Odrestaurator
Dzisiaj 00:08:02
» Odpowiedzi: 25
» Wyświetleń: 189
Universal Kacpra.
Ostatni post: kacperszkudlarek
Wczoraj 23:47:08
» Odpowiedzi: 30
» Wyświetleń: 2171
Jawa 50 Mustang - Renowac...
Ostatni post: Waldek
Wczoraj 23:43:46
» Odpowiedzi: 6
» Wyświetleń: 210
Witam ! :)
Ostatni post: kacperszkudlarek
Wczoraj 23:38:11
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 16
Moduł chart
Ostatni post: seler1500
Wczoraj 23:37:31
» Odpowiedzi: 7
» Wyświetleń: 87
Romet minsk 125 przeskaku...
Ostatni post: Mateusz66693
Wczoraj 23:18:10
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 25
Cześć z CZ
Ostatni post: marwaski
Wczoraj 22:56:38
» Odpowiedzi: 24
» Wyświetleń: 653
Bkrukl i motorynia m3
Ostatni post: bkrukl
Wczoraj 20:46:14
» Odpowiedzi: 58
» Wyświetleń: 3023
Ogr 205 :)
Ostatni post: Ratman
Wczoraj 20:09:43
» Odpowiedzi: 45
» Wyświetleń: 1326
Kłejkowy 126elx - Spełnie...
Ostatni post: rafi555
Wczoraj 19:06:32
» Odpowiedzi: 25
» Wyświetleń: 1911

Zapraszamy

Reklama