Jesteś nowy na forum? - Zachęcamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile

Zapraszamy na nasz oficjalny profil - facebook.com/ChlopcyRometowcy

Wątek zamknięty 
[FAQ] Silnik przygasa na włączonych światłach - przyczyny i rozwiązania.
Autor Wiadomość
kamil97 Niedostępny
Początkujący


Liczba postów: 1,711
Imię: Kamil
Skąd: Julianów- TOP
Pojazd: Inny
Post: #1
[FAQ] Silnik przygasa na włączonych światłach - przyczyny i rozwiązania.
Gdy silnik przygasa na włączonych światłach oznacza to że może być zbyt duża przerwa na świecy, zwarcie w instalacji elektrycznej lub zaśniedziałe styki.

W tym wypadku należy zmniejszyć odrobinę przerwę na świecy(przerwa zależy od ustawieniu zapłonu, najlepsza przerwa to 0,3mm lub 0,4mm.
Dokładny poradniki znajdziecie tu
http://chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=16958
http://chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=226
Jeśli to nie pomoże to sprawdzamy całą instalację elektryczną czy nie ma żadnych przetartych kabli, zaśniedziałych styków które mogły by powodować zwarcie.
Schematy instalacji znajdziecie tu:
http://chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=10849
http://chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=3
http://chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=6

Jeżeli wkradł się błąd, czy coś zostało pominięte lub chcesz dodać coś konkretnego do tematu proszę o wiadomość PW do moderatora.

Moja skoda octavia I 1.8 SLX
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-11-2013 18:17:11 przez Semmao.)
14-11-2013 21:23:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Reklama
Wątek zamknięty 





Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Forum by Tomasso94 2010 - 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
POMÓŻ W UTRZYMANIU FORUM!

Zaloguj do Poczty
Kontakt | Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Usermap | Mapa użytkowników | Lista banów
 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.


  

Hasło
  





Reklama


 Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

 Ostatnie wątki
Co ja zrobiłam - kupiłam ...
Ostatni post: Motorowerzystka
Dzisiaj 18:13:31
» Odpowiedzi: 183
» Wyświetleń: 45911
Powituję się
Ostatni post: Debesta
Dzisiaj 16:48:34
» Odpowiedzi: 20
» Wyświetleń: 450
rozpędza się dobrze , na ...
Ostatni post: piotrusekk
Dzisiaj 16:44:44
» Odpowiedzi: 11
» Wyświetleń: 119
Sprzęgło ciągnie Pony - d...
Ostatni post: Debesta
Dzisiaj 16:40:43
» Odpowiedzi: 13
» Wyświetleń: 1357
Rozwóz Rometem
Ostatni post: KeiSangi
Dzisiaj 14:44:53
» Odpowiedzi: 27
» Wyświetleń: 1029
Ogar 200 by Stachu
Ostatni post: Stachu_
Dzisiaj 14:30:44
» Odpowiedzi: 71
» Wyświetleń: 2821
Brak iskry
Ostatni post: KeiSangi
Dzisiaj 11:57:47
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 59
Romet T1 nie_mientki
Ostatni post: joozek
Dzisiaj 10:23:27
» Odpowiedzi: 132
» Wyświetleń: 33211
Ogar 200 Psuje/Pali świec...
Ostatni post: Debesta
Dzisiaj 01:22:43
» Odpowiedzi: 9
» Wyświetleń: 118
Olej przekładniowy
Ostatni post: Stachu_
Wczoraj 23:48:00
» Odpowiedzi: 15
» Wyświetleń: 160
Komarek
Ostatni post: Deecuu
Wczoraj 22:37:44
» Odpowiedzi: 22
» Wyświetleń: 2193
[Ogar 205] Remont zrobion...
Ostatni post: wazniak96
Wczoraj 21:04:01
» Odpowiedzi: 24
» Wyświetleń: 543
Komar do odbudowy
Ostatni post: Debesta
Wczoraj 16:53:29
» Odpowiedzi: 16
» Wyświetleń: 618
Biała Mewa
Ostatni post: Komar_126
Wczoraj 16:52:05
» Odpowiedzi: 27
» Wyświetleń: 3313
Moja damka
Ostatni post: janmechanik1
Wczoraj 13:57:37
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 107

Reklama