| 

Ocena wątku: 

0 głosów - 0 średnio12345 

| 
					Ogar 200 kopci
				 |  
			| Autor | Wiadomość |  

| TheKocur   Mechanik

Liczba postów: 386
 Imię: Łukasz
 Pojazd: Romet Ogar 200

| 
			| Ogar 200 kopci 

Witam. Ostatnio zauważyłem, że mój ogar zaczął bardzo kopcic   Znaczy się zawsze kopcił, ale tłumaczyłem sobie to mieszanką 1:25 ,ponieważ  jest jeszcze na dotarciu (700km)   Zacząłem szukać przyczyny. Zdjąłem cylinder i okazało się że w skrzyni korbowej jest trochę oleju (stał 1 dzień). Pech chciał ,że  niedawno skończył mi się czerwony olej do mieszanki i musiałem nalać żółtego miksolu; hipol ze skrzyni też jest żółty   Myślę ,że ten olej jest  ze skrzyni, bo był  ciemniejszy ,ale nie wiem na 100%. Simmering sprawdziłem i jest na swoim miejscu ,z zewnątrz wygląda okej. Czyli wychodzi najgorszy scenariusz, poszła uszczelka pomiędzy karterami  '  Pamiętam jak  przy składaniu zauważyłem, że  mocowania silnika są trochę ściągnięte w stronę środka, przez co kartery po skreceniu bez skrzyni, wału i uszczelki opierała się troche w tych miejscach. Silnik składany na uszczelce 0,5 mm erling (sam wycinałem) i masie uszczelniającej Dirco. A i napisze jakie silnik daje objawy, po postój 1 dzień, motor na zimnym na 1 nie pojedzie więcej jak te 15 , bo bardzo muli go olej i kopci. Gdy już  trochę pchodzi raczej już nie muli go tak, ale nie przestaje kopcić    |  |  
	| 01-11-2018 09:59:37 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif)  
 |  

| TheKocur   Mechanik

Liczba postów: 386
 Imię: Łukasz
 Pojazd: Romet Ogar 200

| 
			| RE: Ogar 200 kopci 

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-11-2018 16:50:05 przez TheKocur.)
 |  |  
	| 02-11-2018 16:49:41 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif)  
 |  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości

| 

|