Romet Polo by MichalSR50
|
Autor |
Wiadomość |
MichalSR50
Mechanik
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/mechanik.png)
Liczba postów: 1,541
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Romet Polo by MichalSR50
Witam!
Dzisiaj o godzinie 12.30 wszedłem w posiadanie mojego ulubionego modelu Rometa, czyli Polo M760. Jego historia prawdopodobnie jest taka: Kupił go mój wujek (brat mamy) w 1976 roku, potem sprzedał go sąsiadowi, który pół roku temu oddał go na złom, następnie odkupił go Adrian00102, a dzisiaj wrócił spowrotem do rodziny przez wymianę za T-1. Nie jestem pewien, czy to akurat ten egzemplarz, ale prawdopodobieństwo jest duże ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif)
Polo nie jest w dobrym stanie, będę szczery. Koła są krzywo przykręcone, z tyłu brakuje kilku szprych, dętka jest dziurawa, przód również jest trochę krzywy, rama jest pomalowana pędzlem i widać gdzieniegdzie oryginalny błękitny lakier. Na pewno to się przyda przy dorabianiu, gdyż będzie w zimę porządnie pomalowany na wzór oryginału. Ale ma również i zalety, bo jest kompletny, siedzenie niezłe i nie ma pordzewiałego baku. Mówiąc, idealnie nadaje się do renowacji, a remontując dość rzadki model Polo nie zamierzam tego zrobić na odwal się. Do tego wychodzi na to, że to pamiątka rodzinna ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif)
Silnika do niego nie dostałem, mieliśmy się z Adrianem wymienić i silnikami, ale na razie tego nie zrobiliśmy. Być może założę do niego 019, bo na razie tylko leży. Zobaczymy, ile pociśnie, bo Polo jest bardzo leciutkie, niewiele cięższe od motorynki, naprawdę ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif)
No to teraz foteczki. Najpierw tuż po przywiezieniu, a potem już po przykręceniu kilku elementów, jeszcze nie ma wszystkich. Przy okazji założyłem do niego wysoką kierownicę i od razu wygląda jak rasowy Polo
![Powiększ](http://imageshack.us/a/img824/451/dsc04535od.jpg)
Komentować, oceniać, co chcecie
|
|
29-09-2012 22:28:48 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|