Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Podłączenie wzmacniacza. - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (http://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Dział: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=23)
+--- Wątek: Podłączenie wzmacniacza. (/showthread.php?tid=47765)



Podłączenie wzmacniacza. - Dj.bimo - 28-10-2018 23:45:05

Witam wszystkich mam takie pytanie może ktoś się będzie orientował bo posiadam sprzęt kolumny mikser .itp i mam takie pytanie bo mam wzmacniacz i ma on trochę słabą moc i chcę kupić coś innego do tego zestawu i czy mogę podłączyć do miksera dwa wzmacniacze obecnie mam podłączony pod mikser w wejście master1 i na mikserze .np działają twa suwaki/kanały a reszta nie a jak przełącze kabel na master2 to wtedy działają tamte suwaki co nie działały a te co działały na master1 to nie działają a jak bym dał pod dwa wejścia to by wtedy działały wszystkie suwaki i tu właśnie pytam bo nie chcę żeby się coś w razie zepsuło czy spaliło.




https://www.fotosik.pl/zdjecie/a4d8eceb399b2151
https://www.fotosik.pl/zdjecie/4375c66faefb73dd


RE: Podłączenie wzmacniacza. - Dj.bimo - 30-10-2018 23:12:27

I co niema tu żadnego znawcy.


RE: Podłączenie wzmacniacza. - seler1500 - 30-10-2018 23:21:29

Kompletnie nic nie zrozumiałem.
Które suwaki kiedy nie działają i co chcesz osiągnąć? Masz na nich opisy, zamiast pisać tamte suwaki napisz np. ch1 albo master 1.


RE: Podłączenie wzmacniacza. - rafi555 - 30-10-2018 23:38:06

Raczej się nie spali bo są bezpieczniki, pewnie by działało.


RE: Podłączenie wzmacniacza. - Dj.bimo - 31-10-2018 00:41:09

Chodzi mi o te suwaki na górze miksera białe jak mam kabel podłączony z tyłu pod wejście master1 to z tych siedmiu suwaków działają tylko dwa pierwszy i czwarty a reszta nie a jak wyciągnę kabel z wejścia master1 i podepnę go pod wejście master2 to wtedy nie działają suwaki jeden i pięć a działa np.trzy i pięć.


RE: Podłączenie wzmacniacza. - stqc - 31-10-2018 00:49:45

Napisz to normalnie nikt nic nie rozumie!!
Brak kompletnie u ciebie podstawowej wiedzy czytaj czytaj i czytaj a nie rylko na gotowca.
Pozatym jak chcesz z sygnału stereo mieć więcej działających suwaków jak dwa? Pytam się jak? Pod mikser dajesz stereo to na wyjściu masz stereo a nie nie wiadomo ile, na dodatek ten sprzęt na ro nie pozwoli.


RE: Podłączenie wzmacniacza. - Dj.bimo - 08-11-2018 00:09:30

tu masz zdjęcie z opisem.
https://www.fotosik.pl/zdjecie/daa2a7d0f233671c


RE: Podłączenie wzmacniacza. - rafi555 - 08-11-2018 00:20:01

To jak by były 2 wejścia i jakieś wyjście, to będzie działać . W unitrze fonice jest podobnie.


RE: Podłączenie wzmacniacza. - Dj.bimo - 08-11-2018 00:46:59

bo jak bym podłączył jednocześnie pod wejście master1 i master2 dwa wzmacniacze to by wtedy działały suwaki żółte i niebieskie bo na razie mam jeden (ale chcę go sprzedać bo ma za mało watt.)obecnie działają żółte a jak przemienię kabel na drugie wejście to działają niebieskie a żółte już nie .


RE: Podłączenie wzmacniacza. - stqc - 08-11-2018 10:24:29

A kogo ty chcesz oszukać sygnał stereo to działają dwa suwaki i tyle w temacie.


RE: Podłączenie wzmacniacza. - Dj.bimo - 08-11-2018 23:07:29

to znaczy bo teraz to ja nie rozumiem.


RE: Podłączenie wzmacniacza. - seler1500 - 08-11-2018 23:11:45

Sygnał stereo to dwa kanały. Dwa kanały to dwa suwaki. O to chodziło stqc. A jak chcesz pomocy to opisuj po ludzku te suwaki a nie ten drugi czy ten trzeci. Nad każdym suwakiem jest opis.


RE: Podłączenie wzmacniacza. - stqc - 09-11-2018 01:34:23

Kombinuj najlepiej samemu jak opisać nie umiesz. Jeżeli coś popsujesz a szanse raczej znikome chyba ze jesteś geniuszem to wtedy bedzuesz kombinować naprawiając. Sprzęt z wysokiej polki nie jest go tez nie oczekuj szału